Artikel top billede

Om få måneder er det slut: Chrome-browseren understøtter ikke længere disse Windows-versioner

Fra og med februar 2023 vil Googles browser ikke længere understøtte disse tre udbredte Windows-versioner. En ud af syv Windows-brugere er berørt.

Når kalenderen viser 7. februar 2023 vil Googles udbredte Chrome-browser ikke længere understøtte Windows 7, Windows 8 samt Windows 8.1.

Det fremgår af dokumentationen til version 110 af Chrome-browseren, som forventes klar til den 7. februar 2023.

”I vil skulle sikre jer, at jeres enheder kører på Windows 10 eller nyere, for at kunne modtage nye Chrome-udgivelser,” lyder beskeden i Googles Chrome Support Manager.

Googles beslutning om at trække stikket til de aldrende Windows-versioner harmonerer med Microsofts egen indstilling af den forlængede understøttelse af Windows 7 samt Windows 8 og 8.1.

Disse bliver officielt lagt i graven af Microsoft den 10. januar.

Fortsat bred brugerskare

Mens Windows 8 og 8.1 kun tæller 2,7 procent af klodens samlede Windows-systemer ifølge globale statistikker fra analysehyset Statcounter, er Windows 7 ganske udbredt da den findes på over en ud af 10 Windows-maskiner i felten.

I alt vil skiftet berøre omkring en ud af syv Windows-brugere.

Googles Chrome-browser er ifølge Statcounter at finde på knap to ud af tre pc’er på globalt plan, efterfulgt af Apples Safari på 18 procent og Microsofts Edge-browser på blot 4,32 procent af det globale browser-kage.

Bør opgradere inden længe

Google opfordrer de berørte brugere på aldrende Windows-maskiner til at få opdateret til nyere versioner af Windows-styresystemet.

Selskabet oplyser at nuværende versioner af Chrome forventes fortsat vil fungere i samspil med de ældre styresystemer, men advarer at opdaterede Windows-versioner er nødvendige før der kan hentes vigtige sikkerhedsopdateringer.

Chrome version 110 vil blive den sidste version af browseren, som vil kunne afvikle Chrome Apps. Fra og med Chrome version 111 vil Google i stedet skifte til PWA og Web Apps for at understøtte de web-baserede applikationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere