Artikel top billede

(Foto: Lê Thành (Facebook))

Markedet flyder over med brugte grafikkort: Sælges nu i løs vægt

Meget er sket med grafikkort-markedet siden priserne toppede ved sidste års julehandel.

Meget er sket, siden grafikkort-priserne for snart et år siden toppede.

Hvor det op til julehandlen 2021 var nærmeste umuligt at opstøve grafikkort til andet end opskruede overpriser, er virkeligheden en helt anden nu.

Udviklingen er allertydeligst i Sydøstasien, hvor massive mængder af brugte grafikkort, der tidligere blev anvendt til udvindingen af kryptovaluta, har oversvømmet markedet.

Situationen gør den vietnamesiske influencer Lê Thành sjov med, på hans sociale medie-sider, hvor han har slået en intermistisk gadebutik op, hvor bunkevis af grafikkort sælges i løs vægt.

Her ses det, hvordan hvad der ligner mid- og high-end grafikkort fra både AMD og Nvidia sælges i net til forbipasserende og vejes efter med en køkkenvægt.

Situationen forværres

Mens der laves sjov med grafikkort-markedet i Vietnams gader, er udsigten anderledes dyster hos grafikspecialisten Nvidia, hvis prognose for 2023 er usædvanlig nedslående.

Her forventer selskabet at gaming-omsætningen over det kommende år vil falde med hele tre procent, mens det lukrative datacenter-segment vil dratte med hele 61 procent, fremgår det af Nvidias seneste kvartalsregnskab fra august 2022.