Artikel top billede

(Foto: Benjamin Nelan/Pixabay)

Krypto-storbank krakker: Konkursbegæring indsendt

Endnu en kryptobank er i uføre ovenpå den seneste års krypto-nedtur.

Den store krypto-bank BlockFi søger om konkursbeskyttelse efter den amerikanske §11-forordning i bankens hjemsæde i New Jersey, USA.

Krypto-banken, som er specialiseret i lån udstedt i kryptovalutaer indsender sin konkursbegæring sammen med otte associerede afdelinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Af begæringen fremgår det, at blandt bankens største er den fornyligt krakkede krypto-børs FTX, som nedsmeltede på få dage tidligere i november måned. Her noterede BlockFi udeståender for 275 millioner dollar svarende til knap to milliarder kroner fordelt på 100.000 kreditorer.

BlockFis konkurs kommer efter at to af selskabets største konkurrenter, Celsius Networks og Voyager Digital gik konkurs tidligere på året. I begge selskabers tilfælde, blev ekstreme konjekturer for krypto-valutaer angivet som årsag til store tab, der bidrog til at udløse konkurserne.

Bankens største kreditor er kapitalfonden Ankura Trust, der noteres for udestående for 729 millioner dollar, svarende til omkring 19 procent af BlockFis gæld.

Kryptovalutaer har igennem det seneste år oplevet stærk modvind. Den førende kryptovaluta er i perioden blevet reduceret til blot en fjerdedel af sin værdi, siden den toppede i oktober 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere