Artikel top billede

(Foto: Benjamin Nelan/Pixabay)

Krypto-storbank krakker: Konkursbegæring indsendt

Endnu en kryptobank er i uføre ovenpå den seneste års krypto-nedtur.

Den store krypto-bank BlockFi søger om konkursbeskyttelse efter den amerikanske §11-forordning i bankens hjemsæde i New Jersey, USA.

Krypto-banken, som er specialiseret i lån udstedt i kryptovalutaer indsender sin konkursbegæring sammen med otte associerede afdelinger, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Af begæringen fremgår det, at blandt bankens største er den fornyligt krakkede krypto-børs FTX, som nedsmeltede på få dage tidligere i november måned. Her noterede BlockFi udeståender for 275 millioner dollar svarende til knap to milliarder kroner fordelt på 100.000 kreditorer.

BlockFis konkurs kommer efter at to af selskabets største konkurrenter, Celsius Networks og Voyager Digital gik konkurs tidligere på året. I begge selskabers tilfælde, blev ekstreme konjekturer for krypto-valutaer angivet som årsag til store tab, der bidrog til at udløse konkurserne.

Bankens største kreditor er kapitalfonden Ankura Trust, der noteres for udestående for 729 millioner dollar, svarende til omkring 19 procent af BlockFis gæld.

Kryptovalutaer har igennem det seneste år oplevet stærk modvind. Den førende kryptovaluta er i perioden blevet reduceret til blot en fjerdedel af sin værdi, siden den toppede i oktober 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere