Peoplesoft kapitulerer: Ja til Oracle

I dag har Peoplesofts bestyrelse sagt til at lade virksomheden overtage af konkurrenten Oracle efter at have kæmpet imod overtagelsen i halvandet år. Bestyrelsen har accepteret en pris på godt 149 kroner per aktie og har samtidig accepteret, at et Oracle-datterselskab overtager samtlige udestående aktier i Peoplesoft.

Den uendelige historie har fået en afslutning. I dag har bestyrelsen i Peoplesoft accepteret at lade virksomheden overtage af ærkekonkurrenten Oracle, der har kæmpet for at gennemføre et fjendtligt overtagelsesforsøg af Peoplesoft i mere end et år.

Et Oracle-datterselskab er blevet oprettet specielt til formålet tager sig af selve overtagelsen.

Prisen bliver ifølge en pressemeddelelse knap 149 kroner per aktie.

Den totale sum for overtagelsen løber dermed op i 58 milliarder kroner, hvilket er langt mere, end de oprindelige bud. Den hårdnakkede kamp mod overtagelsen har med andre ord i høj grad kunnet betale sig for Peoplesoft.

Ifølge aftalen vil Oracle revidere sit stående tilbud inden onsdag, og tilbuddet vil være gældende indtil 28. december og vil endda kunne forlænges herudover.

I Danmark iagttager man total tavshed og henviser til selskabets amerikanske pr-chef.

Kryb til korset

Peoplesofts bestyrelse anbefaler, at virksomhedens aktionærer kryber til korset og sælger deres aktier til Oracle, der efter at tilbuddet løber ud, gennemfører fusionen og køber samtlige udestående Peoplesoft-aktier til tilbudskursen på godt 149 kroner.

? Efter nøje overvejelser er vi nået frem til, at det reviderede tilbud (fra Oracle, red.) giver Peoplesofts aktionærer en god pris for deres aktier og er et væsentligt bedre tilbud end det sidste fra oktober. Vi lykønsker Peoplesofts ansatte, der har ydet en fantastisk indsats under vanskelige forhold og takker kunderne, der har købt vores produkter, siger George Battle, formand for Peoplesofts transaktionskomité i en pressemeddelelse.

Om overtagelsen nu går igennem afhænger af de relevante myndigheders godkendelse og af, at et tilstrækkeligt stort antal aktier sælges uden kamp.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere