IBM bruger milliarder på fransk indkøber

IBM har overtaget den dedikerede indkøbsvirksomhed Keymro, som hvert år køber ind for 89 milliarder kroner til alene de tre stiftende virksomheder. IBM planlægger at tjene en formue på at effektivisere kundernes indkøb.

IBM køber indkøbsvirksomheden Keymro fra dens tre aktionærer, Schneider Electric (elektricitet og regulering), Rhodia (kemiske produkter) og Thomson, der leverer teknologi og serviceydelser til medie- og underholdningsindustrien.

Keymro har hovedkvarter i Frankrig og kontor i USA. Virksomheden består af tre internationale virksomheder, der i 2001 slog sig sammen i et joint venture for at opnå en stærkere indkøbsmuskel med speciale i køb via internettet.

Køber selv for 89 milliarder
Den fælles uafhængige indkøbsvirksomhed fik navnet Keymro og en startkapital på knap 30 millioner kroner. De tre stiftende virksomheder forpligtede sig til at lægge mindst 20 procent af deres indkøb i Keymro til en værdi af godt 89 milliarder kroner.

Denne dedikerede indkøbsvirksomhed har IBM nu overtaget for et ukendt beløb.

Opkøbet forstærker ifølge en pressemeddelelse IBM's kompetencer i at levere indkøbsserviceydelser til internationale kunder. Indkøbsmarkedet repræsenterer en milliardstor ny markedsmulighed for IBM.

Som en del af aftalen har Schneider Electric, Rhodia og Thomson underskrevet syv års serviceaftaler med IBM om leverance af telekommunikation, informationsteknologi, forretningsrejser, kontorforsyninger, marketing og reklamer, produktionsvedligehold og serviceydelser til de tre selskaber.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.