IBM bruger milliarder på fransk indkøber

IBM har overtaget den dedikerede indkøbsvirksomhed Keymro, som hvert år køber ind for 89 milliarder kroner til alene de tre stiftende virksomheder. IBM planlægger at tjene en formue på at effektivisere kundernes indkøb.

IBM køber indkøbsvirksomheden Keymro fra dens tre aktionærer, Schneider Electric (elektricitet og regulering), Rhodia (kemiske produkter) og Thomson, der leverer teknologi og serviceydelser til medie- og underholdningsindustrien.

Keymro har hovedkvarter i Frankrig og kontor i USA. Virksomheden består af tre internationale virksomheder, der i 2001 slog sig sammen i et joint venture for at opnå en stærkere indkøbsmuskel med speciale i køb via internettet.

Køber selv for 89 milliarder
Den fælles uafhængige indkøbsvirksomhed fik navnet Keymro og en startkapital på knap 30 millioner kroner. De tre stiftende virksomheder forpligtede sig til at lægge mindst 20 procent af deres indkøb i Keymro til en værdi af godt 89 milliarder kroner.

Denne dedikerede indkøbsvirksomhed har IBM nu overtaget for et ukendt beløb.

Opkøbet forstærker ifølge en pressemeddelelse IBM's kompetencer i at levere indkøbsserviceydelser til internationale kunder. Indkøbsmarkedet repræsenterer en milliardstor ny markedsmulighed for IBM.

Som en del af aftalen har Schneider Electric, Rhodia og Thomson underskrevet syv års serviceaftaler med IBM om leverance af telekommunikation, informationsteknologi, forretningsrejser, kontorforsyninger, marketing og reklamer, produktionsvedligehold og serviceydelser til de tre selskaber.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.