Dansk Eksportråd vil eksportere dansk it

Danmarks Eksportråd vil med programmet Born Global hjælpe mindre og mellemstore it-virksomheder til gennembrud i udlandet. Målet er at 40 danske it-virksomheder skal hjælpes til internationale gennembrud i år. "Det bobler med spændende ideer i it-branchen," mener rådet.

Cirka 40 mindre og mellemstore it-virksomheder kan i år får hjælp til at komme ud på det internationale marked via programmet Born Global under Danmarks Eksportråd.

Programmet er rettet mod danske højteknologivirksomheder stiftet inden for de seneste tre år og med en årlig omsætning på under 50 millioner kroner.

- Det bobler med nye spændende idéer og produkter i it-branchen, men i en travl hverdag mangler mange virksomheder tiden til at få planlagt, hvordan de bedst kommer ud på det internationale marked. Her kan virksomhederne få hjælp via Born Global, siger Marianne Toftegaard Poulsen, der er den ene af to konsulenter tilknyttet programmet.

Konsulenthjælp
De virksomheder, der udvælges til at deltage i Born Global, får 25 timers konsulenthjælp, der skal resultere i en færdig eksportforberedelsesplan udarbejdet af den tilknyttede konsulent.

Herefter kan virksomheden søge om yderligere hjælp til realiseringen af planen via Danmarks Eksportråds eksport-stratpakker.

Det er eksportrådets målsætning, at i alt 400 nye virksomheder i år får hjælp til at komme i gang med et udenlandsk eventyr, og af dem vil cirka 40 være it-virksomheder eller andre højteknologivirksomheder under Born Global-programmet.

- Erfaringer viser, at mange nye virksomheder ikke forbereder sig grundigt nok i forhold til at foretage markedsresearch, afdække potentielle samarbejdspartnere, identificere salgskanaler og i det hele taget komme ind i de rigtige cirkler, før de går i gang. Det giver en skæv begyndelse, som man kan undgå med en gennemarbejdet eksportplan siger Marianne Toftegaard Poulsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere