Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Tesla sænker priserne med op til 30 procent: Udløser en bombe under elbilmarkedet

Den amerikanske bilproducent Tesla sænker priserne markant på sine mest populære modeller.

Tesla presser priserne markant ned på sine to mest populære elbiler: Model 3 og Model Y.

Her er tale om nogle af de meget drastiske prisreduktioner, som særligt gælder den europæisk fremstillede Model Y, som får barberet hele 30 procent af prisen.

De øvrige kollektion af Model Y og Model 3 biler får sænket priserne med mellem 20 og 25 procent.

Billigst bliver fortsat Model 3 med det mindste batteri, hvor debutprisen nu starter ved 359.990 kroner. Billigste Model Y debuterer ved 374.990 kroner.

Long-rang versionerne på Model 3 og Model Y får sænket priserne til henholdsvis 419.990 og 429.990 kroner, mens Model 3 Performance samt Model Y Performance lander på henholdsvis 469.990 og 502.896 kroner.

Alt efter model vil leveringen foregå mellem januar og marts måned, fremgår det af Tesla hjemmeside.

Gyserdag for markedet

Prisnedsættelserne sker fredag den 13. – en dag der kan udvise sig at være noget af en gyser for elbilsejere, bilforhandlere og øvrige elbilsproducenter.

For nuværende Tesla elbilsejere, vil brugtværdien på bilen være sænket markant. Det sker ganske vist efter en tid, hvor elbilspriserne er steget voldsomt siden corona-pandemien for alvor pressede forsyningskæderne for den globale bilproduktion.

For bilforhandlere og bilproducenter er Teslas voldsomme prisreduktioner noget af en bombe, da det vil tvinge selskaberne til enten at følge med prisreduktionerne eller regne med lavere salgstal.

Eventuelle prisreduktioner kommer i en tid, hvor global økonomisk afmatning trækker købelysten ud af eventuelle nye bilkøbere.

”Det er en bombe under konkurrencesituationen,” vurderer analytiker Jan Lang fra Bilbasen i Motormagasinet, hvor det fremgår, at forhandlere nu brænder inde med over 900 Tesla-biler, som risikerer at skulle sælges med tab.

Ifølge branchesiden Bilinfo er bilpriserne ved nytåret i forvejen faldet med gennemsnitligt ni procent siden, de toppede i september 2022.

Alene i december 2022 er prisfaldet noteret til 3,4 procent i forhold til indeks den forrige måned.