OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Amerikansk finanstilsyn blokerer for stable-coin - lover ’ihærdige sagsanlæg’

Fra næste uge bliver den berørte stablecoin ikke længere udstedt.

Det amerikanske finanstilsyn, Securities and Exchanges Commission (SEC), indstiller overfor en af markedets førende kryptobørsers såkaldte ’stablecoin’, Binance USD, at det skal reguleres som et børs-produkt.

Sker det ikke, lover tilsynet at det er indstillet på at svare med ’ihærdige sagsanlæg’, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Indtil de mange juridiske krav for et børsreguleret produkt mødes, må der ikke udstedes mere af kryptovalutaen.

Indstillingen er rettet mod Paxos Trust Company, som er selskabet bag kryptobørsen Binances stablecoin, kaldet Binance USD.

En stablecoin er en kryptovaluta designet til at minimere valutaudsving, typisk ved at være bundet op på en valuta eller en vare. Binancen USD er designet til at følge den amerikanske dollar.

Paxos har indvilget i at indstille udstedelsen af Binance USD fra 21. februar, men vil understøtte og veksle tokens frem til februar 2024, lyder det.

For kryptobørsen Binance er det en streg regning, da det vil med al sandsynlighed miste markedsandele til øvrige stablecoins såsom Tether og USD Coin.

Binance USD er klodens tredjestørste stablecoin, som der er udstedt for omkring for 16 milliarder amerikanske dollar af.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere