Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Alvorlig fejl fundet i AMD-drivere: Kan ikke fikses med Windows' sikkerhedstilstand

En sjælden, men alvorlig fejl, er dukket op i AMD's Adrenaline-grafikdrivere.

AMD’s grafikdrivere kan få pc’er med AMD-grafikkort til at sortne helt, skriver Computerworlds søstermedie PCWorld.

I værste tilfælde, som mediet selv har erfaret ved selvsyn, kan ellers klippestabile pc’er gå i helt i sort (eller rettere Windows særlige ’dødens blå skærm’ tilstand) og nægte at starte op.

Selv Windows’ sikkerhedstilstand til fejlfinding nægter at starte enheden op, lyder det.

Fejlen begyndte at dukke op efter lanceringen af AMD’s WQHL-certificerede drivere til Radeon-kort i midten af februar, kaldet Adrenalin 23.2.1. Nyeste overhaling, version 23.2.2, forårsager også fejlen.

Sjælden fejl

AMD oplyser til PCWorld, at fejlen formentlig hænger sammen med måden Windows-styresystemet interagerer med AMD’s sikrede grafikkort-drivere, men at der fortsat arbejdes på at finde et permanent fiks til problemet.

Fejlen opstod på et Windows 10-system efter, at det først havde et Nvidia RTX 4070 ti grafikkort til test. Efter at have skiftet tilbage til et AMD RX 7900 XT grafikkort og ved en geninstallering af drivere, begyndte problemet at melde sig ved, at systemet nægtede at starte Windows op.

Problemet opstår sjældent i AMD’s supportforum, hvilket indikerer, at der skal skiftes både grafikkort og drivere for at udløse problemet.

Selv for AMD, har det været svært at genskabe fejlen, oplyses det.

For at få computeren op at køre tilbyder AMD et utraditionelt midlertidigt fiks:

Løsningen fra AMD er at forsøge at genstarte Windows’ automatiske genskabelsesprogram ved at holde power-knappen inde.

Efter 15 forsøg lykkedes opstarten, hvilket fik Windows til at indlede en reparation af drivere via ’System Restore’.

Indtil fejlrettelsen udgives råder AMD til at undlade indstillingen ’nulstillingen til fabrikstilstand’ når Adrenalin Radeon driverne installeres.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere