Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Endnu et engelsktalende land indfører TikTok-forbud / Gigabit-krav i høring om den nye Bredbåndspulje / Google spænder livremmen ind: Sløjfer frynsegoder

Morgen-briefing: Endnu et engelsktalende land indfører TikTok-forbud / Gigabit-krav i høring om den nye Bredbåndspulje / Google spænder livremmen ind: Sløjfer frynsegoder

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing 4. marts 2023.

Morgenens nyhedssortiment er udvalgt af din vært Niels de Boissezon.

Endnu et engelsktalende land indfører TikTok-forbud

Den australske regering indfører denne uge et forbud mod app’en TikTok på samtlige offentligt leverede telefoner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forbuddet kommer som et sikkerhedstiltag, ovenpå mistanke til app’ens sikkerhed og relation til det kinesiske styre. Bekymringen er, at TikTok moderselskabet ByteDance kan presses af den kinesiske regering til at udlevere, spionere eller påvirke via app’en, som tæller over halvanden milliard brugere i alt.

Australien bliver det femte engelsktalende land, som indfører et TikTok forbud efter at Canada, USa, Storbritannien og New Zealand tidligere har indført lignende mod den udbredte app.

I Danmark må app’en ikke installeres på arbejdstelefoner i en række ministerier,

Gigabit-krav i høring om den nye Bredbåndspulje

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) igangsætter en høring om rammerne for Bredbåndspuljen i 2023. På finanslovsforslaget er der lagt op til, at der skal afsættes 100 millioner kroner til fortsættelse af puljen.

Selvom finansloven ikke er vedtaget endnu, ønsker SDFI at forberede ansøgningsrunden inden sommerferien.

”Der går nok lidt tid, før der ligger en endelig finanslov for i år. Men hvis vi skal kunne åbne ansøgningsrunden inden sommerferien, er der behov for, at vi laver de nødvendige forberedelser. Derfor sætter vi høringen i gang,” fortæller kontorchef i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI), Thomas Ilum Damsgaard.

­­­I forhold til sidste års pulje er der lagt op til fire større justeringer, herunder hævelse af kravet til medfinansiering og nye beregningsmetoder for afstande til enkeltstående adresser.

Infrastrukturen der leveres, skal levere gigabit-hastigheder, mere end en tredobling af tidligere krav til download-hastigheder.

Yderligere information kan findes på SDFI's hjemmeside, hvor høringsvar skal indsendes senest 28. april 2023.

Google spænder livremmen ind: Sløjfer frynsegoder

Google strammer op omkring selskabets politik for medarbejdergoder imens selskabet synes at styre mod sværere tider med skærpet konkurrence på AI- og søgemaskine-området, mens markedet for online annoncering afmattes.

Det kom der håndgribelige beviser på, op til denne weekend, hvor selskabets CFO, Ruth Porat, meddelte, at mange personalegoder indskrænkes eller helt sløjfes, skriver finansmediet Business Insider.

For Google-ansatte er det flere steder slut med tekøkkener bugnende med gratis snacks og drikkevarer, mens selskabet nu også er færdig med at sponsorere laptops til privat brug.

Samtidig med at frynsegoderne indskrænkes, fastslår hun, at selskabet vil hyre færre medarbejdere fremover, mens flere medarbejdere vil forflyttes til at andre prioriteter.

Tidligere på året meddelte selskabets CEO, Sundar Pichai, at Google-staben skulle trimmes med seks procent, svarende til i alt 12.000 medarbejdere.

Extri:co og IT Forum Gruppen fusionerer

Cloud-virksomheden Extri:co og itkonsulent-huset IT Forum gruppen slår sig sammen. Det nye partnerskab vil styrke begge selskabers kompetencer, når det kommer til Microsofts Cloud ydelser, netværk og it-sikkerhed.

”I vores dialog med Svend Lange og Jesper M. Christensen fra extri:co, er vi blevet bekræftet i at en samlet gruppe vil styrke begge selskabers kompetencer når det kommer til Microsofts Cloud ydelser, Netværk og IT-sikkerhed. Samtidig bygger extri:co på samme værdigrundlag som IT Forum Gruppen, hvor de personlige relationer og nærhed til kunderne er fundamentet for selskabets kultur og dagligdag”, fortæller Jesper Skov Jørgensen, administrerende direktør i IT Forum Gruppen i en meddelelse.

Begge selskaber vil fortsætte deres dagligdag, og hverken medarbejdere eller kunder vil mærke en forskel med undtagelse af de situationer, hvor lokal tilstedeværelse eller kompetencedeling på tværs af de to selskaber er en fordel for leverancen.