Artikel top billede

Udbredt lovbrud hos danske virksomheder: Bruger stadig ulovlig Analytics

12 ud af 13 blandt landets virksomheder bruger stadigvæk ulovlige indstillinger i det udbredte Google Analytics værktøj.

I september 2022 udløste Datatilsynet en bombe under størstedelen af landets virksomheder med en tilstedeværelse på nettet.

Googles bredt anvendte analyse- og overvågningsværktøj Google Analytics er ulovligt at bruge uden en række tiltag til at efterleve GDPR-forordningen.

Godt et halvt år efter afgørelsen bruger 12 ud af 13 danske virksomheder fortsat Google-værktøjet uden de fornødne foranstaltninger, estimerer performance-bureauet Refyne i ny undersøgelse.

Det skriver branchemediet Markedsføring.dk.

Ud af 4.622 undersøgte danske sider, viste 92,4 procent sig at have Google Analytics opsat uden det nødvendige hensyn til GDPR-lovgivningen.

Ifølge Rasmus Christensen , analytics-konsulent hos Refyne, afventer de fleste annoncører en databehandlingsaftale mellem USA og EU, som igen vil gøre det lovligt at benytte Google analyse-værktøj som hidtil.

”Og derfor spørger mange sig selv, om de er villige til at investere i løsninger, som forhåbentlig snart ikke er nødvendige,” siger han til mediet.

Datatilsynet har tidligere meddelt, at man ikke regner med at udøve officielle tilsyn det første år, men advarer mod at spekulere i ikke at blive opdaget.

Alle dataansvarlige, der spekulerer i en opdagelsesrisiko, lever et meget farligt liv. For det vil være en skærpende omstændighed, hvis vi finder ud af, at nogen har ladet stå til og i særdeleshed, hvis de har spekuleret i, hvorvidt de vil blive opdaget eller ej," meddelte it-specialist og jurist i Datatilsynet, Allan Frank, dengang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere