Artikel top billede

Bill Gates: Det nytter ikke noget at sætte kunstig intelligens på pause

Bill Gates undrer sig over forsøgene på at indføre en pause indenfor kunstig udvikling.

Den amerikanske Microsoft-stifter og filantrop Bill Gates tror ikke på, det nytter noget at sætte udviklingen indenfor kunstig intelligens på pause.

I en kommentar til Reuters retter han kritik for et udbredt forslag om et moratorium på seks måneder indenfor udviklingen i kunstig intelligens.

Forslaget er udarbejdet af over 1.000 AI eksperter og nøglepersoner, heriblandt rigmanden Elon Musk som råder myndigheder og regeringer til at indføre en seks måneders pause for udvikling af AI-systemer kraftigere end OpenAI’s avancerede GPT4 model.

Her indvender Bill Gates at: ”Det vil ikke nytte noget at bede en bestemt gruppe om at indstille udviklingen.”

Samtidig undrer han sig: ”Jeg forstår ikke hvem de foreslår skal stoppe, hvordan alle verdens lande skulle blive enige om at stoppe og hvorfor man skulle stoppe.”

”Der er tydeligvis kæmpegevinster at hente i AI – Hvad vi bør, er at identificere farerne,” foreslår han i stedet.

I et åbent brev på sin hjemmeside argumenterede Bill Gates for, hvorfor en ny æra er indtruffet med kunstig intelligens. Her plæderer han for, at teknologiens potentiale skal bruges på at mindske uligheder i verdenen, eksempelvis ved at tilbyde AI-drevne sundhedstjenester såsom lægekonsultationer.

Bill Gates er samtidig storaktionær i Microsoft, som sammen med OpenAI er en af de førende spillere indenfor udvikling af kunstig intelligens.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere