Artikel top billede

(Foto: BYD PR)

Det her er et af de bedste bud på en kommende billig elbil

Med priser helt ned til under 100.000 kroner, kan BYD’s nyligt præsenterede ’Seagull’ blive den bil, som åbner op for elbilen til alle budgetter.

Selvom kinesiske BYD (Build Your Dream) ikke er synderligt kendt herhjemme, har bilproducenten i en vis ubemærkethed vippet Tesla af pinden som klodens største producent af elbiler.

Det er altså noget af en gigant, som ved denne uges ’Shanghai Auto Show’ bilmesse i Shanghai benyttede lejligheden til at fremvise en lille, men lovende bud på en elektrisk mikrobil til en yderst skarp pris.

Bilen hedder ’Seagull’ og er en kompakt sag som nemt vil kunne finde plads i bytrafikken med sine blot 3,8 meters længde og en bredde på 1,71 meter. En god højde på 1,54 meter vil give plads til ekstra plads ombord.

Den bliver drevet frem af en elmotor på 74 hestekræfter, hvilket alt andet lige ikke vil gøre den til nogen motorvejsmissil, men bør give tilstrækkeligt med kræfter til at følge med bytrafikken. Fra nul til 50 i timen skulle kunne klares på lige under fem sekunder, lyder det.

Prisen starter lige under de 73.800 yuan, svarende til godt 72.000 kroner. Dyreste model, med et større batteri, løber op i, hvad der svarer til knap 94.000 kroner.

Til de penge bliver der kun råd til et klejnt batteri på 30 kWh og en rækkevidde på 305 kilometer efter den meget optimistiske CLTC-norm. Topmodellen får dog et 39 kWh batteri, som skulle kunne runde de 405 kilometer efter samme norm.

Opladningen bliver en langsommelig affære, til trods for det klejne batteri. En halv opladning fra 30 til 80 procent kan dog klares på en halv time via en lynlader, hvilket indikerer at den ikke er i stand til at modtage meget mere end 40-50 kW.

Det er endnu uvist hvorvidt selskabet har planer om at introducere modellen på de danske veje, men selskabet har verserende planer om at etablere en fabrik i Europa, hvilket indikerer, at BYD vil bygge andet end bare drømme på det europæiske kontinent.