Artikel top billede

(Foto: Philips PR)

Var det noget med en kontorskærm med en ’papirskærm’ i sidevognen?

Philips forsøger at forene det bedste fra to forskellige verdener i en og samme kontorskærm.

I stedet for at differentiere sig med høje opløsninger, store skærmarealer eller avanceret teknologi tilbyder den hollandske elektronikproducent en aparte skærm med to skærmteknologier side om side.

Skærmen, som leverer under produktnavnet 24B1D5600, kan kort beskrives som en vanlig 24 tommer IPS-skærm med Quad HD Opløsning, som har fået fastmonteret en sidevogn af en opretstående 13,3-tommers skærm baseret på den særlige e-ink teknologi ombord.

E-ink er den teknologi, som kendes fra særligt e-bogslæsere som Amazons Kindle, som på mange måder efterligner den måde som tekst vises på printet papir.

Teknologien er udviklet til at være rarere at se på for de øjne, der ser, mens den samtidig har den fordel, at den kan anvendes selv i fuldt dagslys.

Farvegengivelse er ikke et parameter her, da der kun tilbydes få nuancer af grå samt sort og hvid.

Responstiderne er samtidig plaget af, hver enkel pixel er længe om at nulstilles, hvilket udelukker visning af video eller andre levende billeder.

Den sidemonterede skærm kan vippes ind mod brugere og byder på 1.600 gange 1.200 pixels svarende til 150 DPI på en flade, der er enkelte centimeter fra at kunne dække et regulært A4-ark.

Sideskærmen byder også på baggrundsbelysning, der kan tilpasse sig omgivelserne, så den kan skærme brugerens øjne for eventuelt kraftigt eller blåligt lys, når det bliver mørkt.

Med til skærmen hører en ’SmartRemote’ app, som optimerer visningen af eventuelle dokumenter eller hjemmesider på den særlige sideskærm.

Netmediet Gizmodo noterer her, at dokumenter, der vises gennem appen ikke kan redigeres.

Hele anordningen er monteret på en dedikeret fod og tilbyder 15 watts USB-C opladning, hvilket udelukker de fleste laptops fra at få strøm direkte fra skærmen.

Skærmen er i øjeblikket kun tilgængelig i Kina til en pris på knap 5.800 kroner, men flere markeder kan være i spil på sigt.

Du kan se skærmen i aktion i produktvideoen nedenunder.