Artikel top billede

(Foto: Laurenz Heymann/Unsplash)

Apple opruster kraftigt på kunstig intelligens: Vil skabe ’ekstraordinære autonome systemer’

Apple er på udkig efter et stort antal AI-specialister indenfor generativ AI.

Samtlige af klodens tech-giganter er blevet mere end åbenmundede omkring deres respektive satsninger indenfor udviklingen af kunstig intelligens.

Udviklingen er særlig tydelig indenfor storskala sprogmodeller (LLM) såsom OpenAI’s GPT, der i dag er fundamentet til tjenester såsom ChatGPT eller Microsoft Bing AI.

Mens Google, Microsoft, Facebook og Amazon alle har fremvist varierende fremskridt indenfor den generative AI-teknologi og tjenester, har der været stilhed hos klodens største tech-virksomhed: Apple.

Dusinvis af jobopslag hos tech-giganten indikerer dog nu, at Apple ikke har i sinde at overse teknologien, skriver netmediet TechCrunch.

Ønskes: ’Ekstraordinære autonome systemer’

På Apples hjemmeside er det blevet til en stribe stillingsopslag, hvor der søges specifikt efter specialister i ’generativ AI’ – en samlebetegnelse for AI-teknologier heriblandt storskala sprogmodeller og AI-billedgenerering.

I alt er der siden 27 april slået 28 stillinger op, hvor der søges efter maskinlæringsspecialister med ”en passion for at skabe ekstraordinære autonome systemer’.

Flere af stillingsopslagene er enslydende noterer mediet, hvilket indikerer, at Apple ønsker flere ansøgere om at dække en rolle, eller flere enslydende stillinger besat, noterer mediet.

Hvad de nye AI-specialister skal bruge kræfterne på er ikke præciseret, men et oplagt emne er selskabets stemmestyrede assistent, Siri, som kunne trænge til mere kunstig intelligens i sin sprogforståelse og evne til at generere svar.

Begrænser brugen af AI-værktøjer

Mens Apple endnu ikke har vist nogen af sine satsninger indenfor generativ AI-teknologi frem, lød det tidligere på året fra administrerende direktør Tim Cook, at teknologien anses som værende ’meget interessant’, mens der dog vægtes på at have en ’afmålt og fokuseret’ tilgang til teknologien.

Samtidig lyder det, at Apple har indskærpet brugen af AI-tjenester såsom ChatGPT internt, navnlig på grund af frygt for datalæk eller -misbrug.