Artikel top billede

(Foto: Datatilsynet)

Datatilsynet revser beredskabs-system: Brugere havde fri adgang til tusindvis af personnumre og adresser

Datatilsynet retter kritik af Hovedstadens Beredskabs ESDH-system, for at give brugerne adgang til følsomme personoplysninger for både nuværende og forhenværende medarbejdere.

Alle brugere af ESDH systemet har siden 30. maj 2022 haft adgang til både navne, kontaktoplysninger, personnumre og beskyttede adresser indtil bruddet på persondatasikkerheden blev opdaget i november 2022.

Oplysningerne er af Hovedstadens Beredskab blevet bevaret til håndtering af personalesager. Alle brugere af organisationens ESDH-system havde dog fri adgang til de følsomme oplysninger.

I alt havde brugerne adgang til oplysninger fra 2.029 nuværende og tidligere medarbejdere.

Det får datatilsynet til at udtale kritik af myndigheden, som i sin afgørelse noterer, at der frem til 18. april 2023 fortsat var muligt for brugere at tilgå de personfølsomme oplysninger.

Tilsynet kritiserer derfor Hovedstadens Beredskab ”for ikke at have sikret differentieret brugeradgange til tidligere og nuværende medarbejderes kontaktoplysninger i ESDH-systemet, således at det er muligt at udpege de brugere, der har et arbejdsbetinget behov for adgang til de pågældende oplysninger – ikke har truffet passende organisatoriske og tekniske foranstaltninger for at sikre et sikkerhedsniveau, der passer til de risici, der er ved Hovedstadens Beredskab I/S behandling af personoplysninger, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 32, stk. 1.

En ændring af systemet fra 18. april 2023 skal sikre, at kun autoriserede brugere fremover kan søge på personoplysninger.

Hovedstadens Beredskab tæller omkring 1.000 medarbejdere og er en sammenlægning af Dragørs, Frederiksbergs, Københavns og Vestegnens brandvæsener og dækker omkring en million indbyggere.

Afgørelsen kan tilgås her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere