Artikel top billede

Streaming: De sande detektiver er tilbage

Fjerde sæson af ”True Detective” er klar på HBO Max. Denne gang skal vi til Alaska og have en seriøs vinterdepression tilsat makabre mord ude i den isnende ødemark.

Krimiserier er som en pose blandede bolsjer. Du kan få alt fra psykologiske dramaer til ramasjang og bileksplosioner.

En af de bedste i førstnævnte kategori er den sælsomt dystre ”True Detective”. Fjerde sæson af serien er klar til abonnenterne på HBO Max.

True Detective er kendt for sit anderledes take på, hvad der driver modbydelige gerninger. Det simple, dog komplicerede svar er: Ondskaben i os alle.

Landskab og miljø spiller også en afgørende rolle for grundstemningen. I første sæson var det for eksempel et fugtigt Louisiana. Med fjerde sæson skal vi til Alaska.

Politichef Liz Danvers (Jodie Foster) bliver tilkaldt, da otte forskere forsvinder i ødemarken. Opklaringen bliver ingen søndagsudflugt.

Titlen på fjerde sæson, ”Night Country”, siger det hele. Har man ikke en vinterdepression, skal det barske, mørke klima på klodens top nok sende ens humør mod frysepunktet.

Hvad forskerne beskæftigede sig med på deres afsides forskningsstation, og hvem der financierer hele gildet, bliver væsentlige plotpunkter.

Ligesom tidligere sæsoner er skæve personager og følsom mental bagage fra fortiden med til yderligere at komplicere tingene. Du får en forsmag på forviklingerne i traileren.