Artikel top billede

(Foto: Google PR)

Kæmpe overhaling fra Google af den nye AI-løsning Bard: ”Bedre end den gratis ChatGPT”

Google Gemini Pro model debuterer i Danmark i de kommende timer.

Google giver sin AI-tjeneste Bard en stor overhaling i denne uge, hvor danske brugere får inkluderet den nye Gemini Pro-model i AI-tjenesten.

Gemini Pro, som debuterede i december i udvalgte regioner, er selskabets næstmest avancerede model, er ifølge selskabet i stand til at give bedre resultater end gratisversionen af ChatGPT (baseret på GPT 3.5 modellen) i seks ud otte benchmarks for blandt andet sprog- og matematikforståelse.

Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, skriver på LinkedIn om den ny model at:

”Den er bedre end sin forgænger til at forstå, opsummere, ræsonnere, kode og planlægge. Og på den måde vil den levere hurtigere og mere fyldestgørende svar. En mere intuitiv samtalepartner.”

Han påpeger samtidig, at søgning efter enkle og faktuelle svar bedst løses via en Google-søgning, mens Bard er bedst til at løse kreative, produktive og komplekse opgaver.

Googles knowhow indenfor informationssøgning afspejler sig dog i en ’dobbelt-tjek’ feature, hvor dele af Bard-svar kan markeres og faktatjekkes ved at blive holdt op imod Googles indekserede oplysninger fra det store internet.

Gemini Pro bliver tilgængelig på hjemmesiden bard.google.com over de kommende timer og dage.

Ny feature: Skab AI-billeder

Ud over at være bedre til at generere brugbare svar, giver Gemini Pro modellen nu mulighed for at generere AI-skabte fotos og illustrationer via en dedikeret ’Imagen 2’ model.

Her skal blot tastes en såkaldt ’prompt’, såsom ’kreer et billede af en hund på et surfbræt’ og Bard vil kvittere med fire forskelligartede billeder, der matcher beskrivelsen.

Gratisversionen af ChatGPT kan indtil videre ikke generere eller genkende billeder. Microsofts Bing kan generere billeder i samspil med OpenAI’s DALL-E 3 model.

Billedopdateringen som ifølge Google styrer mod de 'fleste lande', kommer dog først til Danmark i anden ombæring.

Venter på Ultra

Googles Gemini Pro model er en blandt tre nyligt offentliggjorte modeller fra selskabet.

Her bliver den kommende Gemini Ultra baserede version af Bard den mest avancerede og regneintensive model, med komplekse opgaver for øje. Den kan bearbejde alt fra tekst til fotos, videoer, programkode og lydfiler.

Google oplsyer, at Gemini Ultra undergår i øjeblikket omfattende sikkerhedscheck forud for en begrænset udrulning i begyndelsen af året.

Google lancerede i december også Gemini Nano modellen til sin Pixel 8 Pro smartphone, til at tilbyde en slanket version af sprogmodellen til afvikling direkte på enheden.