Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Microsofts første AI-pc er lige om hjørnet: Ny Surface-enheder får heldagsbatteri og eksklusive AI-funktioner

Microsofts første regulære AI-laptops og tablets slippes løs inden længe. Her er det, som du kan forvente.

Microsoft har som få andre tech-giganter taget kunstig intelligens til sig med enorme satsninger på AI-drevne services og produkter igennem de seneste par år.

Indtil videre har satsningen ikke præget selskabets hardware-portefølje med en kollektion af Surface-enheder, som endnu ikke er blevet optimeret til brug af AI-tjenester.

Dette mismatch står til at ændre sig inden længe, forlyder det fra netmediet Windows Central, hvis kilder specificerer, hvordan Microsofts første AI-bærbare og tablets vil tage sig ud.

To bølger

Ifølge mediet agter Microsoft at tage AI-pc’en til sig allerede senere på måneden, forventeligt 21. marts, hvor den første bølge af selskabets AI-Surfaces forventes at se dagens lys.

Her bliver der tale om to nye Surfaces: Surface Pro 10 hybrid-tabletten og Surface Laptop 6.

Begge vil byde på Intels seneste ’Core Ultra’-processorer og dennes styrkede AI-komponenter til at levere ”ægte heldagsbatteri og high-end performance,” lyder det.

Surface Laptop 6 vil byde på et revideret ydre med smallere kanter omkring displayet, et nyt touch-felt, en dedikeret knap til Copilot AI-tjenesten samt tre USB-porte (heraf to USB-C) og et Surface-stik.

Surface Pro 10 hybrid-enheden vil minde mere om sin forgænger, som i dag byder på en 3K 12,3” touch-skærm i tablet-format.

Her vil en ny OLED-skærm med HDR-evner dog finde vej til enheden sammen med et nyt web-kamera med AI-evner og en NFC-chip.

Selve enhederne forventes at få salgsdebut en gang i april, men vil allerede fra juni måned ledsages af ny varianter, som huser Qualcomms lovende ’Elite X’ processor ombord.

Denne har igennem de seneste måneder etableret sig som et lovende alternativ til de eksisterende processorer fra Intel og AMD, men vil givetvis kræve en omkalfatring af Windows styresystemet for at fungere optimalt.

Først med nye AI-funktioner

Sammen med den nye hardware vil Microsoft introducere nye AI-funktioner, som enhederne vil give en eksklusiv adgang til, inden de lanceres til det bredere Windows-økosystem.

Her fremstår en ny ’AI Explorer’ frem som en de funktioner, som vil skille AI pc’er fra det øvrige pc-landskab.

Den beskrives som værende en ’avanceret copilot’, som opbygger og lagrer en tidslinje af det der foretages på maskinen, for at levere AI-drevne søgeresultater.

Således vil der her kun tastes ’find de restauranter, som Jenna anbefalede’, hvorefter AI Exploreren vil kunne fremvise anbefalingen og genfinde den konversation, hvori anbefalingen kom.