Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Elon Musk vil forbyde AI-iPhones på sine kontorer: " Udgør et uacceptabelt sikkerhedsbrud"

Den amerikanske tech-magnat mener at integration af kunstig intelligens går for vidt og vil blokere Apples enheder på blandt andet X's kontorer.

Rigmanden og tech-iværksætteren Elon Musk agter at blokere samtlige Apple-enheder, hvis selskabets integration af AI bliver for omfattende.

I en besked på hans sociale nyhedsmedie X kalder en eventuel integration af Apples AI på styresystem-niveau ’et uacceptabelt sikkerhedsbrud’ og giver en advarsel til Apple-brugere om, at de risikerer at blive holdt udenfor rigmandens virksomheder.

”Besøgende vil blive bedt om at lade deres Apple enheder ved døren, hvor de skal opbevares i en Faraday-boks,” siger han.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Melding kommer ovenpå lanceringen af ’Apple Intelligence’, Apples omfattende integration af kunstig intelligens i en bred vifte af Apples styresystemer til blandt andet iPhones, iPads og Macs.

Her er den kunstige intelligens bygget ind i styresystemet for ifølge Apple at sikre datasikkerhed for brugerne. Apple bruger her et miks af AI-modeller på selve enheden samt oppe i skyen, til at drive funktionerne.

Den udlægning deler Elon Musk ikke: ”Det er grundlæggende absurd at Apple ikke skulle være smarte nok til at udvikle deres egen AI, men samtidig skulle være i stand til at sikre at OpenAI vil beskytte brugernes datasikkerhed og privtaliv,” lyder det i rigmandens kritik.

Ud over at lede tech-virksomheder som X, Tesla og SpaceX har Elon Musk stiftet sin egen AI-virksomhed x.AI til at udfordre OpenAI. Selskabet er senest blevet værdifastsat til 24 milliarder amerikanske dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere