Betalingsfirma køber dansk konkurrent

Det danske hosting- og gatewayfirma DIBS har overtaget den lille konkurrent IP Europe. DIBS forudser, at flere små betalingsformidlere får det svært efter nye sikkerhedskrav fra Visa og Mastercard.

Salget af det lille betalingsgateway-firma IP Europe til store DIBS, Dansk Internet Betalingssystem, er måske starten på en bølge.

En bølge af lukninger, opkøb og sammenlægninger, som de små gatewayfirmaer selv har forudset, da PBS for nylig gav dem besked om nye it-sikkerhedskrav fra Visa og Mastercard i USA.

Et gatewayfirma udvikler og afvikler betalinger på nettet for kunderne, som typisk er e-handelsvirksomheder.

Der er enkelte store gatewayfirmaer, men mange er små, med kun en enkelt eller få servere, der kører betalingskort-transaktionerne.

DIBS er i denne sammenhæng stor og har som det første i Danmark opnået certificeringen fra Visa og Mastercard, der foregår efter den såkaldte PCI-standard.

Den indebærer, at virksomheder, der håndterer kortdata, skal udsættes for løbende test af it-sikkerheden.

Certificeringen er obligatorisk fra næste år og koster mellem 25.000 og flere hundrede tusinde kroner, afhængig af størrelse.

Den økonomiske byrde kan mange af de små gateway-firmaer ikke klare.

- Det er ikke den direkte årsag til, at vi overtager IP Europe. Omvendt er jeg sikker på at de små PSP'er (payment service providers, red.) får en udfordring, siger Jesper Lohmann, bestyrelsesformand i DIBS.

Står det til ham, bliver IP Europe ikke den sidste mindre konkurrent, der skal købes.

- Markedet for betalingsløsninger vil konsolideres over de kommende år. Der vil blive stillet fortsat større krav til sikkerhed og funktionalitet i betalingsløsningerne, siger Jesper Lohmann.

Han opfatter sikkerhedscertificeringen som en mulighed for at vise, at DIBS er en seriøs spiller.

- Der er nogle, som ikke kan eller ikke vil betale for at være med i oprykningen, siger han

Kun én mand fortsætter

Af de tre mand, der udgjorde IP Europe, fortsætter kun den ene i DIBS.

Kai Desler var teknisk chef i IP Europe og skal nu lede den jyske og tyske DIBS-forretning fra et kontor i Sønderborg.

Salgsprisen er hemmelig, men det er en mindre aktør, DIBS har købt. IP Europe fylder ikke så meget volumenmæssigt, forklarer Jesper Lohmann.

- Men vi får en repræsentation i Jylland, og de har produkter, som supplerer vores egne.

Der er cirka 60 betalingsfirmaer i landet. Vurderingen fra branchen er, at der formentlig kun er en håndfuld firmaer tilbage efter årsskiftet.

20 af små gatewayfirmaer er gået sammen om en henvendelse til PBS og en af de konsulentvirksomheder, der er godkendt af Visa og Mastercard til at foretage kontrollen.

De kræver en kontrolordning, der ikke vil ruinere dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere