Betalingsfirma køber dansk konkurrent

Det danske hosting- og gatewayfirma DIBS har overtaget den lille konkurrent IP Europe. DIBS forudser, at flere små betalingsformidlere får det svært efter nye sikkerhedskrav fra Visa og Mastercard.

Salget af det lille betalingsgateway-firma IP Europe til store DIBS, Dansk Internet Betalingssystem, er måske starten på en bølge.

En bølge af lukninger, opkøb og sammenlægninger, som de små gatewayfirmaer selv har forudset, da PBS for nylig gav dem besked om nye it-sikkerhedskrav fra Visa og Mastercard i USA.

Et gatewayfirma udvikler og afvikler betalinger på nettet for kunderne, som typisk er e-handelsvirksomheder.

Der er enkelte store gatewayfirmaer, men mange er små, med kun en enkelt eller få servere, der kører betalingskort-transaktionerne.

DIBS er i denne sammenhæng stor og har som det første i Danmark opnået certificeringen fra Visa og Mastercard, der foregår efter den såkaldte PCI-standard.

Den indebærer, at virksomheder, der håndterer kortdata, skal udsættes for løbende test af it-sikkerheden.

Certificeringen er obligatorisk fra næste år og koster mellem 25.000 og flere hundrede tusinde kroner, afhængig af størrelse.

Den økonomiske byrde kan mange af de små gateway-firmaer ikke klare.

- Det er ikke den direkte årsag til, at vi overtager IP Europe. Omvendt er jeg sikker på at de små PSP'er (payment service providers, red.) får en udfordring, siger Jesper Lohmann, bestyrelsesformand i DIBS.

Står det til ham, bliver IP Europe ikke den sidste mindre konkurrent, der skal købes.

- Markedet for betalingsløsninger vil konsolideres over de kommende år. Der vil blive stillet fortsat større krav til sikkerhed og funktionalitet i betalingsløsningerne, siger Jesper Lohmann.

Han opfatter sikkerhedscertificeringen som en mulighed for at vise, at DIBS er en seriøs spiller.

- Der er nogle, som ikke kan eller ikke vil betale for at være med i oprykningen, siger han

Kun én mand fortsætter
Af de tre mand, der udgjorde IP Europe, fortsætter kun den ene i DIBS.

Kai Desler var teknisk chef i IP Europe og skal nu lede den jyske og tyske DIBS-forretning fra et kontor i Sønderborg.

Salgsprisen er hemmelig, men det er en mindre aktør, DIBS har købt. IP Europe fylder ikke så meget volumenmæssigt, forklarer Jesper Lohmann.

- Men vi får en repræsentation i Jylland, og de har produkter, som supplerer vores egne.

Der er cirka 60 betalingsfirmaer i landet. Vurderingen fra branchen er, at der formentlig kun er en håndfuld firmaer tilbage efter årsskiftet.

20 af små gatewayfirmaer er gået sammen om en henvendelse til PBS og en af de konsulentvirksomheder, der er godkendt af Visa og Mastercard til at foretage kontrollen.

De kræver en kontrolordning, der ikke vil ruinere dem.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, Jesper Outze.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.