TDC har kun én procent af IP-telefonikunderne

Næsten et halvt år efter lanceringen har TDC kun fået omkring 800 private kunder til IP-telefoni, selvom markedet vokser hurtigt. Dermed sniger TDC's markedsandel i Danmark sig kun netop over én procent.

TDC's dominerende position på det danske telemarked slår ikke igennem inden for IP-telefoni til private, hvor telegiganten gennem TDC Kabel TV blot har omkring 800 kunder efter et halvt år på linjen.

Det skal sammenlignes med, at der ifølge IT- og Telestyrelsen ved udgangen af juni var over 78.000 IP-telefoni- abonnementer i Danmark.

Selv er TDC dog meget tilfreds med udbredelsen af produktet Cabletalk, der er tilgængeligt for kunder, som har bredbånd hos TDC Kabel TV.

- Vi er fuldt ud tilfredse, for vi har lavet en stille og rolig lancering og rettet op på vores processer, så vi kan rulle ud bredt. Vi har også brugt tiden på at gøre klart til at kunne tilbyde det her produkt i hele landet, fortæller Lise-Lotte Bjørkholt, produktchef for telefoni.

Strid med Telia
Hun angiver også en strid med Telia som en del af forklaringen på det lave kundetal.

Uenighed om 15 meters kabelføring gjorde, at Telias omkring 100.000 kunder ikke kunne ringe til IP-telefonikunder hos TDC Kabel TV. TDC gav sig i striden, men har ifølge Lise-Lotte Bjørkholt ikke villet være aggressiv i sin markedsføring.

Hun erkender dog, at der på længere sigt skal mere end et par tusinde kunder til at gøre TDC tilfreds. Ved lanceringen var udmeldingen, at TDC ville genvinde tabte kunder med IP-telefoni.

- Vi har noget større ambitioner, det er helt sikkert, for ellers er der ikke grund til at gå i gang med telefonidelen. Hvis vi skal udnytte det net, vi har, kræver det også, at der kommer et vist kundepotentiale på, siger hun.

Telmore-model
TDC Kabel TV havde ved udgangen af juni knap 172.000 bredbåndskunder.

For at gøre priserne lavest mulige er IP-telefoni hos TDC Kabel TV bygget op efter en Telmore-model, hvor kunderne betjener sig selv og betaler forud via nettet.

Selve telefonitjenesterne leveres af fastnet-forretningen TDC Totalløsninger, som senere i år vil tilbyde IP-telefoni til sine mere end 500.000 bredbåndskunder.

Lise-Lotte Bjørkholt afviser, at TDC Kabel TV har sat en høj pris på IP-telefoni for ikke at true den vigende fastnetforretning i moderselskabet.

- Vi er et selvstændigt selskab, og vi skal sælge produktet til vores kunder og kigge på den konkurrencesituation, vi bliver mødt med. Vores fokus er primært organiserede kunder, og der skal vi kigge på prisen, siger hun.

Bolignet-konkurrence
TDC Kabel TV sælger specielt til bolig- og ejerforeninger, og netop her er man i dag langt fremme med IP-telefoni. Mange af de danskere, som benytter IP-telefoni, er kunder hos bolignet-udbydere som ComX, der er en af truslerne til TDC Kabel TV.

Mens TDC fortsat er nærmest usynlig på markedet for IP-telefoni til private, ser situationen anderledes ud på erhvervsmarkedet.

Her har TDC en dominerende position, der er blevet styrket med opkøbene af Netdesign og Song Networks.


Computerworld sætter fra 7. til 18. november fokus på IP-telefoni. Input til temaet kan sendes til c.thomsen@cw.dk


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.