København skrotter sundhedsjournaler på papir

Sundhedstjenesten i Københavns Kommune indfører i det nye år elektroniske børnejournaler, der giver de 170 kommunale sundhedsplejersker og syv læger mulighed for at følge børnenes sundhedstilstand fra fødsel til de fylder 18 år.

Københavns Kommune indfører i det nye år elektroniske børnejournaler, der skal følge kommunens børn fra deres fødsel til de runder 18 år. Hidtil har børnene haft forskellige papirjournaler på forskellige tidspunkter af deres opvækst.

- Rent administrativ har vi ikke haft ressourcer til at samle oplysninger om det enkelte barn fra de forskellige papirjournaler, siger sundhedskonsulent Helle Svinkløv, Københavns Kommune.

Hun mener, at skiftet til elektroniske børnejournaler, der følger det enkelte barn gennem hele opvæksten, vil give kommunens 170 sundhedsplejersker og syv læger et bedre overblik over det enkelte barns sundhedstilstand.

Samtidig giver de elektroniske journaler mulighed for, at sundhedstjenesten i højere grad kan få overblik over børnenes sundhed ved at sammenligne data på tværs af eksempelvis en enkelt årgang.

Bærbar sundhedspleje

Københavns Kommune har valgt DSI Data til at stå for leveringen af systemet bag de elektroniske børnejournaler.

DSI Data blev valgt i konkurrence med it-leverandøren Novax.

Som led i implementeringen af den nye løsning vil kommunens 170 sundhedsplejersker blive udstyret med bærbare computere, som medbringes på hjemmebesøg og på skolerne.

Ændringerne i journalerne vil efterfølgende blive opdateret i det fælles system, når sundhedspersonalet vender tilbage til deres kontorpladser.

Første journaler i februar

Den første pilotinstallation af systemet ventes at køre i februar, hvorefter det udbredes til hele kommunen.

De cirka 8000 børn, der årligt fødes i København, vil automatisk blive oprettet i systemet via data fra CPR-registret.

Endvidere vil kommunes sundhedspersonale oprette journaler for alle børn, der har skolestart de kommende skoleår.

De nuværende skolebørn fortsætter med de hidtidige papirjournaler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere