Webpizza-koncept solgt til rig udlandsdansker

Just-Eat, som giver danskerne mulighed for at bestille fastfood over nettet, er blevet solgt. Nu rykker selskabets stifter til London for at udbrede konceptet i Storbritannien og resten af Europa.

Netfirmaet Just-Eat, som leverer infrastruktur og online-bestillingssystemer til fastfoodrestauranter, er blevet solgt for 17 millioner kroner til Bo Bendtsen, udlandsdansker og mangemillionær på britisk webhosting via selskabet UK-2.net.

Med i købet får han 30-årige administrerende direktør Jesper Buch, som nu rykker sin unge familie fra Vejle til London for at udbrede konceptet bag Just-Eat til hele Europa, og med tiden også USA.

Skal lede britisk driftsselskab

- Jeg flytter derover i løbet af 14 dage for at lede det britiske driftsselskab og starte franchise-forretninger i en række andre europæiske lande, forklarer en tilfreds Jesper Buch.

Han bliver som den eneste af de oprindelige medejere i selskabet og indkasserer ikke penge for sine aktier.

De bliver i stedet skiftet ud med en direktørløn og en mindretalsaktionærpost, som han ikke ønsker at oplyse størrelserne på.

De to medstiftere Per Meldgaard og Henrik Østergaard får dog pengene i hånden, det samme gør investor og diskoteksejer Carsten Mikkelsen, mens Freeway Aps, som bl.a. står bag Dating.dk, først bliver helt købt ud den dag, Jesper Buch eventuelt selv sælger sin andel. De har dog ingen medbestemmelse i bestyrelsen.

Just-Eat har allerede sat den første franchise-forretning i gang på Island, hvor man efter otte måneder har fået 40 forretninger i stald, og det går efter Jesper Buchs udsagn strygende i den lille ø-nation.

Danmark har supergreb

Han mener, at Danmark har et super greb på e-handel via den store netudbredelse og en masse viden fra en lille, sammentømret e-handelsbranche, hvor alle kender alle, som let burde kunne udnyttes i resten af verden.

- I Storbritannien er de for eksempel sindssygt bagefter – bare det at skulle søge om at etablere online-betaling er et kæmpe arbejde. Det er ren stenalder, siger Jesper Buch, som dog alligevel ikke er bange for at knække halsen på den britiske udfordring.

Med knap 60 millioner fastfood-glade briter er potentialet da også til at tage og føle på.

Just-Eat.dk rundede sidste år sit første overskud på en million kroner efter at have indkasseret tab siden starten i 2001.

Jesper Buch forventer i år et overskud på lidt over to millioner kroner, mens næste års overskud gerne skulle runde de seks millioner kroner for den danske forretning.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den notorisk pressesky Bo Bendtsen til artiklen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere