Webpizza-koncept solgt til rig udlandsdansker

Just-Eat, som giver danskerne mulighed for at bestille fastfood over nettet, er blevet solgt. Nu rykker selskabets stifter til London for at udbrede konceptet i Storbritannien og resten af Europa.

Netfirmaet Just-Eat, som leverer infrastruktur og online-bestillingssystemer til fastfoodrestauranter, er blevet solgt for 17 millioner kroner til Bo Bendtsen, udlandsdansker og mangemillionær på britisk webhosting via selskabet UK-2.net.

Med i købet får han 30-årige administrerende direktør Jesper Buch, som nu rykker sin unge familie fra Vejle til London for at udbrede konceptet bag Just-Eat til hele Europa, og med tiden også USA.

Skal lede britisk driftsselskab

- Jeg flytter derover i løbet af 14 dage for at lede det britiske driftsselskab og starte franchise-forretninger i en række andre europæiske lande, forklarer en tilfreds Jesper Buch.

Han bliver som den eneste af de oprindelige medejere i selskabet og indkasserer ikke penge for sine aktier.

De bliver i stedet skiftet ud med en direktørløn og en mindretalsaktionærpost, som han ikke ønsker at oplyse størrelserne på.

De to medstiftere Per Meldgaard og Henrik Østergaard får dog pengene i hånden, det samme gør investor og diskoteksejer Carsten Mikkelsen, mens Freeway Aps, som bl.a. står bag Dating.dk, først bliver helt købt ud den dag, Jesper Buch eventuelt selv sælger sin andel. De har dog ingen medbestemmelse i bestyrelsen.

Just-Eat har allerede sat den første franchise-forretning i gang på Island, hvor man efter otte måneder har fået 40 forretninger i stald, og det går efter Jesper Buchs udsagn strygende i den lille ø-nation.

Danmark har supergreb

Han mener, at Danmark har et super greb på e-handel via den store netudbredelse og en masse viden fra en lille, sammentømret e-handelsbranche, hvor alle kender alle, som let burde kunne udnyttes i resten af verden.

- I Storbritannien er de for eksempel sindssygt bagefter – bare det at skulle søge om at etablere online-betaling er et kæmpe arbejde. Det er ren stenalder, siger Jesper Buch, som dog alligevel ikke er bange for at knække halsen på den britiske udfordring.

Med knap 60 millioner fastfood-glade briter er potentialet da også til at tage og føle på.

Just-Eat.dk rundede sidste år sit første overskud på en million kroner efter at have indkasseret tab siden starten i 2001.

Jesper Buch forventer i år et overskud på lidt over to millioner kroner, mens næste års overskud gerne skulle runde de seks millioner kroner for den danske forretning.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den notorisk pressesky Bo Bendtsen til artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?