Nyslået web-millionær: Jeg bliver i undergrunden

Fire år efter dotcom-boblens død er der salg i e-handelskoncepter igen. Jesper Buch har netop solgt sit iværksætterprojekt Just-Eat.dk og håber, at han stadig vil være hilset i web-undergrunden.

Det er brændstoffet bag iværksætterens firsindstyvende arbejdstime denne uge og vraggodset bag metervis af konkursnotater i Statstidende – drømmen.

Drømmen handler om at skabe noget stort fra ingenting, og den driver også 30-årige Jesper Buch.
Forskellen på ham og mange andre med samme udgangspunkt er, at den er blevet virkelig.

Først med det første overskud i selskabet Just-Eat sidste år, og nu med salget af samme selskab til en udenlandsk-dansker med mange millioner i tegnebogen og visioner om at blæse Jespers drøm op i globalt format.

Kan gøre det kæmpestort

- Jeg tror på, at jeg kan gøre det her kæmpestort. Ikke så stort som Skype, men rigtig stort, siger Jesper Buch uden det mindste anstrøg af beskedenhed.

Prisen for selskabet, der kan udstyre selv den mindste pizzabiks med webbestilling, også uden en netopkobling, var godt 17 millioner kroner, som gik til Jesper Buchs medstiftere.

Jesper Buchs andel bliver indtil videre bare en mindretalsaktiepost. Hertil kommer flere 80 timers uger og en god direktørløn i spidsen for det nye britiske selskab.

Drømmen fik først luft under vingerne i 2000, da Jesper Buch efter endt uddannelse på Eksportskolen i Herning blev ansat som trainee i handelsafdelingen af den danske ambassade i Norge. Året efter tog han springet sammen med et par kammerater i klassisk dotcom-stil.

- Vi startede i et kælderværelse på 16 kvadratmeter, og en af fyrene smed kæresten ud for at vi kunne være der. Vi udbetalte en bruttoløn på 12.000 kroner de første par år, og alligevel havde vi hamrende underskud, husker han.

Penge var ikke det eneste problem. Jesper Buch erkender, at virksomheden på et tidspunkt har hængt i en tynd tråd og kun en helt ekstraordinær indsats reddede mange tusinde arbejdstimer og hele investeringen i Just-Eat.dk hjem.

- På et tidspunkt i marts bragede to af vores harddiske ned, og vores back-up var korrupt. Så kæmpede 15 mand 18 timer i døgnet for at redde hele forretningen og genskabe alle de forskellige forretningssider, mens vores harddiske blev sendt til de bedste eksperter inden for data recovery. Men det vildeste var, at efter 36 timer havde vi genskabt 75 procent af indholdet, fortæller Jesper Buch.

Han mener selv, at hvis han var typen, der brændte sammen under arbejdspres, ville dén oplevelse have været dråben. Derfor frygter han ikke den forestående opgave med at gøre Just-Eat til et internationalt foretagende.

Frygter omdømmet

Men der er dog andre ting, han kan frygte.

En frygt går på at miste den fornemmelse af sammenhold, som han synes er kendetegnende for den lille, danske e-handelsandedam.

- Alle kender alle, og jeg tror, jeg har folk fra 100 danske websider på min Messenger, siger han.

En anden frygt handler om, hvordan han selv vil blive betragtet blandt kollegerne i den mere anonyme del af webbranchen, nu hvor han ikke længere kæmper for overlevelsen.

- Jeg er stadig bare en nørd og en undergrundsmand, understreger Jesper Buch.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere