Net-leksikon ændrer regler efter Kennedy-krise

Internet-leksikonet Wikipedia har måttet ændre reglerne for anonyme bidrag, efter en sag hvor en tidligere Kennedy-rådgiver fremstod som medskyldig i mord.

Net-encyklopædien Wikipedias grundlægger Jimmy Wales er blevet tvunget til at ændre reglerne for publiceringen af artikler i leksikonet efter to problematiske episoder. Det skriver nyhedstjenesten CNET.

Den ene episode omhandlede den tidligere rådgiver for den amerikanske præsidentkandidat Robert F. Kennedy, John Seigenthaler.

En anonym bruger oprettede en artikel i Wikipedia om John Seigenthaler, som i fire måneder stod uanfægtet med hentydninger om, at han var involveret i mordene på både Robert og John F. Kennedy.

Systemet fejlede
- Systemet fejlede i dette tilfælde. En skidt artikel fik lov at ligge i et stykke tid, indtil John Seigenthaler selv rettede den, siger Jimmy Wales til CNET.

Han mener, at problemet ligger i den størrelse, som Wikipedia har nået med mere end 850.000 artikler i den engelske version alene.

Alle nye Wikipedia-artikler dukker op på en særlig side, så de frivillige redaktører og alle andre brugere kan se dem.

En stor del af artiklerne omhandler personer, og indtil Wikipedia ændrede reglerne mandag, var det muligt for anonyme brugere at oprette nye artikler.

Kan let overses
Disse nye artikler kan let overses i mængden, hvilket formentligt er, hvad der skete i John Seigenthalers tilfælde.

Derfor bliver det fremover kun muligt for registrerede brugere at oprette nye artikler.

Anonyme brugere vil dog fortsat kunne komme med ændringer til artikler. Det er ifølge Jimmy Wales et mindre problem, da brugerne typisk våger over de artikler, de har skrevet for at se, hvilke ændringer der foretages, skriver CNET.

En anden episode stiller imidlertid endnu et spørgsmålstegn ved, om Wikipedias åbenhed giver problemer for troværdigheden.

Således er podcasting-pioneren Adam Curry blevet beskyldt for anonymt at have fjernet referencer til andre folks arbejde med udviklingen af fænomenet i en artikel om podcasting.

Regler skal ændres
Derfor vil Wikipedia nu overveje, om reglerne skal ændres, så det ikke er tilladt for personer at ændre i artikler om dem selv, skriver CNET.

Wikipedia gemmer historikken over alle ændringer, der foretages i artikler.

Det betyder, at det for eksempel er muligt at se forskellige versioner af Wikipedias danske artikel om Computerworld og se, hvordan teksten har ændret siden den først blev oprettet.

http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Computerworld&action=history
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.