Topnyhed:GDPR-ekspert efter ny Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer

Danske fodbold-sites forsøger at omgå loven

Sports-hjemmesiderne Bold.dk og Onside.dk er begge flygtet til .com-adresser for at undgå det danske forbud mod bookmaking-reklamer. Men ifølge skattemyndighederne gør det ingen forskel.

Der er milliarder af kroner i poker og bookmaking over nettet, men spillelovgivningen forhindrer på papiret danske firmaer fra at tage del i gevinsten.

I Danmark er det nemlig ikke bare ulovligt at udbyde spil, men også at reklamere for udenlandske bookmakere.

Det har nu fået fodbold-nyhedssiderne Bold.dk og Onside.dk til at flygte til internationale web-domæner med endelsen .com for at undgå den danske lovgivning.

- En lang række af vores aktiviteter udspringer fra udlandet, og tv-mæssigt sender vi på engelsk licens. Onside er i dag også et engelsk baseret firma. Det er helt klart mere fleksibelt for os at ligge i England, forklarer sportschef Peter Nørrelund fra Viasat Sport, der står bag både Onside.dk og TV 3.

Aktiviteter i Danmark

Han konkluderer, at Viasat med placeringen i England ikke bryder den danske lovgivning, selvom Onside.dk er fyldt med annoncer for bookmakere, som man kan klikke sig videre til.

Den opfattelse deles ikke af fuldmægtig Elisabeth Kjøller fra Spillemyndigheden under Skat, som står for at håndhæve den danske spillelovgivning.

- Det betyder ikke noget, at du opretter en side, som kører i udlandet. Vi anser det for en overtrædelse af Tips- og Lottolovgivningen, så længe du har aktiviteter i Danmark, hvad enten selskabet er her i landet eller har personer her, siger hun.

Fra .dk til .com

Rent teknisk bliver de besøgende på konkurrenterne Bold.dk og Onside.dk automatisk sendt videre til web-adresserne Bolddk.com og Onsidedk.com.

Det er sket hos Onside.dk siden sidste år, mens Bold.dk først har ændret sin adresse i 2006.

Det ændrer dog ikke på, at begge sider bringer fodboldnyheder på dansk skrevet af danske journalister i Danmark.

Bold.dk var tidligere ejet af Divisionsforeningen, som repræsenterer de bedste danske fodboldklubber. Hjemmesiden kom i 2003 ud i stormvejr, da den bragte annoncer for firmaet Sportingbet, og dengang fik Divisionsforeningens direktør, Claus Rode Jensen, annonceaftalen opsagt i en fart.

Nu er firmaet bag Bold.dk solgt til New Media Sport, og her forklarer direktør Jimmi Meilstrup, at det er en sigtelse fra politiet, der har fået selskabet til at flytte alle aktiviteter over i det engelske selskab Bold.dk Limited.

Mange bryder loven

Indholdet skrives af tre journalister i det danske selskab Fodboldfabrikken og sælges derefter til engelske Bold.dk for at undslippe den danske lovgivning.

- Vi mener, at den danske lovgivning strider mod EU-retten, men vi vil ikke løbe nogen forretningsmæssig risiko. Bold.dk bliver nu kørt 100 procent fra England, siger Jimmi Meilstrup.

Der findes angiveligt tusindvis af danske hjemmesider, som i dag ulovligt reklamerer for udenlandske bookmakere.

Kun en lille del af dem opsnappes af skattemyndighederne, som fra 2003 til november sidste år har sendt 350 henstillinger ud om at følge lovgivningen.

En stor del af henstillingerne drejede sig om netreklamer for udenlandske bookmakere, og i omkring 40 til 50 tilfælde har det ført til politianmeldelse, fordi henstillingen ikke blev fulgt.

Prøvesag mod Ekstra Bladet

En af de allerførste prøvesager er mod Ekstra Bladet, som fortsat bringer annoncer for bookmakere på sin hjemmeside.

Sagen begyndte allerede i 2002, men er ikke nået længere end til de indledende behandlinger ved Københavns Byret.

Bookmaker-giganten Ladbrokes har omvendt lagt sag an ved Østre Landsret for at få Dansk Tipstjenestes monopol på spil ophævet.

EU har samtidig barslet med en sag mod den danske stat, fordi spillemonopolet angiveligt er imod EU's regler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital