Danske fodbold-sites forsøger at omgå loven

Sports-hjemmesiderne Bold.dk og Onside.dk er begge flygtet til .com-adresser for at undgå det danske forbud mod bookmaking-reklamer. Men ifølge skattemyndighederne gør det ingen forskel.

Der er milliarder af kroner i poker og bookmaking over nettet, men spillelovgivningen forhindrer på papiret danske firmaer fra at tage del i gevinsten.

I Danmark er det nemlig ikke bare ulovligt at udbyde spil, men også at reklamere for udenlandske bookmakere.

Det har nu fået fodbold-nyhedssiderne Bold.dk og Onside.dk til at flygte til internationale web-domæner med endelsen .com for at undgå den danske lovgivning.

- En lang række af vores aktiviteter udspringer fra udlandet, og tv-mæssigt sender vi på engelsk licens. Onside er i dag også et engelsk baseret firma. Det er helt klart mere fleksibelt for os at ligge i England, forklarer sportschef Peter Nørrelund fra Viasat Sport, der står bag både Onside.dk og TV 3.

Aktiviteter i Danmark
Han konkluderer, at Viasat med placeringen i England ikke bryder den danske lovgivning, selvom Onside.dk er fyldt med annoncer for bookmakere, som man kan klikke sig videre til.

Den opfattelse deles ikke af fuldmægtig Elisabeth Kjøller fra Spillemyndigheden under Skat, som står for at håndhæve den danske spillelovgivning.

- Det betyder ikke noget, at du opretter en side, som kører i udlandet. Vi anser det for en overtrædelse af Tips- og Lottolovgivningen, så længe du har aktiviteter i Danmark, hvad enten selskabet er her i landet eller har personer her, siger hun.

Fra .dk til .com
Rent teknisk bliver de besøgende på konkurrenterne Bold.dk og Onside.dk automatisk sendt videre til web-adresserne Bolddk.com og Onsidedk.com.

Det er sket hos Onside.dk siden sidste år, mens Bold.dk først har ændret sin adresse i 2006.

Det ændrer dog ikke på, at begge sider bringer fodboldnyheder på dansk skrevet af danske journalister i Danmark.

Bold.dk var tidligere ejet af Divisionsforeningen, som repræsenterer de bedste danske fodboldklubber. Hjemmesiden kom i 2003 ud i stormvejr, da den bragte annoncer for firmaet Sportingbet, og dengang fik Divisionsforeningens direktør, Claus Rode Jensen, annonceaftalen opsagt i en fart.

Nu er firmaet bag Bold.dk solgt til New Media Sport, og her forklarer direktør Jimmi Meilstrup, at det er en sigtelse fra politiet, der har fået selskabet til at flytte alle aktiviteter over i det engelske selskab Bold.dk Limited.

Mange bryder loven
Indholdet skrives af tre journalister i det danske selskab Fodboldfabrikken og sælges derefter til engelske Bold.dk for at undslippe den danske lovgivning.

- Vi mener, at den danske lovgivning strider mod EU-retten, men vi vil ikke løbe nogen forretningsmæssig risiko. Bold.dk bliver nu kørt 100 procent fra England, siger Jimmi Meilstrup.

Der findes angiveligt tusindvis af danske hjemmesider, som i dag ulovligt reklamerer for udenlandske bookmakere.

Kun en lille del af dem opsnappes af skattemyndighederne, som fra 2003 til november sidste år har sendt 350 henstillinger ud om at følge lovgivningen.

En stor del af henstillingerne drejede sig om netreklamer for udenlandske bookmakere, og i omkring 40 til 50 tilfælde har det ført til politianmeldelse, fordi henstillingen ikke blev fulgt.

Prøvesag mod Ekstra Bladet
En af de allerførste prøvesager er mod Ekstra Bladet, som fortsat bringer annoncer for bookmakere på sin hjemmeside.

Sagen begyndte allerede i 2002, men er ikke nået længere end til de indledende behandlinger ved Københavns Byret.

Bookmaker-giganten Ladbrokes har omvendt lagt sag an ved Østre Landsret for at få Dansk Tipstjenestes monopol på spil ophævet.

EU har samtidig barslet med en sag mod den danske stat, fordi spillemonopolet angiveligt er imod EU's regler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.