Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Microsoft undskylder dansk skræmmekampagne

En annonce på Google får Microsoft Danmark til at undskylde for en skræmmekampagne mod den konkurrerende open source-database MySQL. Marketingdirektør kalder det for en fejl.

Microsoft Danmark erkender nu, at diskussionen om open source-produkter har fået softwaregiganten til at gå over stregen i en annonce mod den populære databasekonkurrent MySQL.

En søgning på Google har i et stykke tid ført til en annonce med overskriften "Mysql Fakta", hvorfra der linkes videre til Microsofts hjemmeside.

Her nævnes MySQL ikke, men til gengæld er siden fyldt med Microsoft-historier om kunder, som har haft glæde af at gå langt uden om open source-produkter.

Dårlig markedsføring

Flere advokater har tidligere sagt til Computerworld, at den slags misbrug af andres varemærker er i strid med god markedsføringsskik.

Hos Microsoft er marketingdirektør Jens Storm Lernø heller ikke sen til at undskylde kampagnen.

- Der er ingen tvivl om, at vi er en meget stor fortaler for, at man benytter sig af god markedsføring, og det her er en fejl fra vores side. Det bliver fjernet så hurtigt som muligt, siger han.

Populær database

MySQL er en meget populær open source-database, som også vinder frem i erhvervslivet og sammen med styresystemet Linux, webserveren Apache og scriptsproget PHP udgør kernen blandt open source-produkter.

Hos det svenske firma, der står bag MySQL, har marketingdirektør Bertrand Matthelié ikke meget til overs for kampagnen.

- Det viser, at open source er en ustoppelig kraft, og at Microsoft er stadig mere tvunget til at tage det alvorligt. Man kunne forvente lidt mere kreativ markedsføring fra et selskab som Microsoft, siger han.

Netop for at tage kampen op med MySQL frigav Microsoft sidste år en gratis light-udgave - ligesom Oracle har gjort det - af selskabets eget databaseprodukt under navnet MSSQL Express edition.

Bertrand Matthelié kritiserer dog det produkt for at være meget begrænset, hvis der skal skaleres op.

Annoncen fjernes

Omvendt hilser han selskabet meget velkommen til at samarbejde om den store gruppe af MySQL-brugere og -udviklere, som benytter Windows.

Hos Microsoft Danmark vil man nu hurtigst muligt forsøge at få annoncen mod MySQL fjernet fra Google.

- Det er ikke sådan, at vi bevidst går ud og laver ting, hvor vi forsøger at tryne andre. Det her er simpelthen en misforståelse, som vi retter op på, siger Jens Storm Lernø.

Annoncen var ved denne artikels frigivelse ikke længere synlig på Google.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere