Chipgigant i navne-angreb på danske Broadcom

Den amerikanske chipgigant Broadcom forsøger ved Sø- og Handelsretten at tage både navnet og webdomænet fra den lille danske bredbåndsudbyder med samme navn. Chipgiganten vil ind i Danmark.

Den omstridte bredbåndsudbyder Broadcom - der delvist bygger på konkursramte Kabelnettet - står nu til at miste både sit navn og webdomæne, hvis en sag i Sø- og Handelsretten falder uheldigt ud for det danske selskab.

Selskaberne Broadcom Aps og Broadcom Bolignet ApS deler begge navn med den amerikanske chipgigant Broadcom Corporation.

Nu vil chipgiganten ind på det danske marked, og den vil derfor være ene om at have navnet Broadcom.

- Broadcom har planer for Danmark og kan selvfølgelig ikke have to virksomheder, der opererer under samme navn, forklarer advokat Louise Unmack Rygaard.

Navn, penge og domæne

Hun repræsenterer Broadcom Corporation ved en sag i Sø- og Handelsretten, hvor amerikanerne vil tvinge den danske bredbåndsudbyder til at droppe navnet som både varemærke, selskabsnavne og domænenavn på nettet.

Herudover kræver amerikanerne en mindre erstatning.

Ifølge Louise Unmack Rygaard registrerede amerikanerne Broadcom Corporation som EF-varemærke allerede i 1999.

Chipselskabet, der har knap 4.300 ansatte, stiftede selskabet Broadcom Danmark ApS sidste år.

De danske selskaber Broadcom ApS og Broadcom Bolignet ApS blev først stiftet i 2004.

Broadcom-navnet har dog været i brug i Danmark siden 2001, og de nye selskaber blev først stiftet efter en konkurs i det oprindelige Broadcom.

Omstridt selskab

Amerikanske Broadcom undgår dermed ikke at blive forbundet med flere kontroverser, uanset hvordan sagen ender i Sø- og Handelsretten.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan den administrerende direktør Kaare Siesing var involveret i et håndgemæng omkring ejerforholdene i selskabet efter opkøbet af Kabelnettet.

IT- og Telestyrelsen har også været efter Broadcom for misbrug af en FWA-licens, og senest er selskabet blevet kritiseret for at holde kunder fast et halvt år ad gangen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kaare Siesing, der står i spidsen for både Broadcom ApS og Broadcom Bolignet ApS.

Der forventes at falde dom i sagen 8. februar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere