Danske net-domæner handles for millioner

Der er millioner af kroner i gode netadresser. Og de attraktive domænenavne er en god forretning i både Danmark og på verdensplan. Julemanden.dk er prissat til en million kroner.

Danmark har fået 55.350 helt nye .dk-adresser i år, og samtidig er der er solgt eller overdraget 19.225 allerede eksisterende .dk-adresser til andre.

Det viser nye tal fra DK Hostmasters ifølge Idag - Industriens dagblad.

De eksisterende domæneadresser er blevet en millionforretning. Almindelige ordinære adresser kan handles for op til cirka 10.000 kroner, men har man fat i en god adresse er den langt mere værd.

Eksempelvis er ejendomsvurdering.dk sat til salg for en halv million kroner hos domæneservice Domain.Formidleren.dk, hvor private sælger domænenavne til andre private.

Domænet julemanden.dk er samme sted sat til salg for en million kroner, men spørgsmålet er selvfølgelig, om der er købere til at betale de høje priser.

Erfaringerne fra domænenavne under .com og .eu er imidlertid, at de handles for stadig højere priser, skriver Industriens Dagblad.

Den amerikanske netavis Dnjournal.com holder øje med de største domæne-handler i hele verden. Årets topscorer er diamonds.com, som blev solgt til et diamant-firma for 45 millioner kroner.


Dyreste .dk-domænenavne til salg:

julemanden.dk 1.000.000 kroner
ejendomsvurdering.dk 542.715 kroner
cykler.dk 386.727 kroner
danskeaviser.dk 255.696 kroner
arbejdsformidlingen.dk 237.132 kroner

Kilde: domain.formidleren.dk og Idag - Industriens Dagblad


Største domænesalg i år på verdensplan

Diamond.com - 45 millioner kroner
NAV.no - 4,3 millioner kroner
On.com - 3,8 millioner kroner
Macau.com - 3,3 millioner kroner
Bike.com - 3 millioner kroner

Kilde: Den amerikanske netavis Dnjournal.com og Idag - Industriens Dagblad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.