Sonys mangel på rettidig omhu

Der skulle næsten lig på bordet, før Sony startede en global tilbagekaldelse af de batterier til bærbare pc’er, som i snart et år har udgjort en sikkerhedsrisiko. Den manglende omhu illustrerer det økonomiske pres på hardwareleverandørerne.

ComputerViews: 16. september måtte en pulverslukker tages i brug i Los Angeles lufthavn for at stoppe en kraftig røgudvikling og gnister i en ThinkPad bærbar fra Lenovo. Dermed havde den såkaldte batterikrise med fare for overophedning i Sonys batterier til bærbare pc’er spredt sig til et af erhvervslivets foretrukne mobile arbejdsredskaber.

Alligevel skulle der går næsten to uger mere, inden Sony i går meddelte, at de starter en verdensomspændende tilbagekaldelse af batterier med bestemte specifikationer. I oktober er det et år siden, Sony og Dell holdt det første møde om problemet med batterierne.

Dell og Apple tilbagekaldte i august henholdsvis 4 og 1,8 millioner Sony-batterier. I sidste uge tilbagekaldte Toshiba 340.000 Sony-batterier og endelig var det Lenovos tur til sammen med IBM at tilbagekalde 526.000 batterier fra ThinkPads, som er blevet solgt siden februar 2005.

Flyselskaberne Quantas og Virgin Atlantic har allerede indført regler om, at batterierne fra Dell og Apples bærbare computere skal afmonteres, hvis man ønsker at bruge dem ombord (og så kan man jo altså kun anvende dem på de klasser, hvor der el-stik ved sæderne).

Men hardwareleverandørernes fodslæberi generelt og Sonys specielt i batterikrisen er en katastrofe. For i værste fald sættes kundernes liv og helbred på spil og i bedste fald undermineres trygheden og dermed brugervenligheden i det mest populære hardwareformat lige nu.

Den måde litium-ion teknologien anvendes på i batterierne til dagens mobile hardware har nået grænsen for, hvor meget der kan ydes. Overgangen til nye batteriteknologier tager både tid og får omkostningerne til at stige.

Ingen af delene kan hardwareleverandørerne acceptere, hvis de skal kunne tjene penge på at levere bærbare pc’er til den pris, kunderne forventer lige nu.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere