Folkeskole-elever skal til prøve på nettet

Undervisningsforum 2006: Folkeskolen er på vej til at flytte prøver og en stor del af undervisningsmaterialet ud på nettet. Det giver blandt andet mulighed for at overvåge eleverne.

Både de kommende nationale prøver i folkeskolen og meget af det kommende undervisningsmateriale bliver netbaseret og giver mulighed for at overvåge eleverne.

Sådan lyder det fra Steen Harbild, undervisnings-konsulent i Undervisnings-ministeriet, på årets uddannelsesforum, der netop nu løber af stablen i Odense.

Ifølge ham vil de kommende nationale prøver bliver udformet til nettet, hvilket betyder, at papir og blyant bliver bandlyst.

Lærerne kan se alt
It giver nemlig mulighed for at følge elevernes besvarelser meget grundigt, men uden at resultaterne risikerer at blive offentliggort

- Lærerne vil kunne se alt om deres elever. Skolelederne kan kun følge klasserne. Kommunalbestyrelserne kan kun følge skolernes resultater, mens undervisningsministeriet kun kan se resultaterne for de enkelte kommuner, siger Steen Harbild.

De nationale prøver er en del af folkeskolereformen, der medfører et større fokus på evaluering. De første tre prøver træder i kraft til næste forår, men allerede i slutningen af året vil danske skoleelever afprøve systemet.

Også en række producenter og forlag er netop nu ved at lave netbaseret undervisning. Det sker som led i regeringens ITIF-initiativ (it i folkeskolen).

Kræver åbenhed
Også her blev muligheden for at følge elevernes resultater understreget.

- Læreren kan se, at den her elev får altid problemer ved staveøvelserne. Det giver nogle muligheder for at give eleven lige de opgaver, han eller hun har brug for, siger Stephan Stephensen, direktør i Dansk E-learning Center.

Nogle lærere er imidlertid bekymrede over, hvorvidt de kommer til at overvåge eleverne for meget.

Producenterne forstår bekymringen, men opfordrer lærerne til at være åbne omkring overvågningen, og hvad den bliver brugt til.

Uddannelsesforum 2006 er en årlig messe og konference, hvor over 2000 skole- og it-ansatte samles i Odense. Computerworld følger Uddannelsesforum 2006 med onlineartikler og podcast. Fra på fredag begynder Computerworld desuden en ny serie om it i det danske uddannelsessystem.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.