Interaktive tavler er årets store buzz

Uddannelsesforum 2006: Ud med kridtet og ind med video og internet direkte på skoletavlen. Interaktive whiteboards bliver hypet på årets uddannelsesforum. Flere lærere er dog skeptiske.

Reportage: Interaktive whiteboards er årets buzzword på uddannelsesforum 2006 i Odense.

I messeområdet har firmaet Smartboard opstillet seks velbesøgte interaktive whiteboards, ligesom der er workshops, hvor lærere fortæller om deres erfaringer, og også andre firmaer fremviser deres versioner af den interaktive tavle.

Samtidig foregår offentliggørelsen af konklusionerne fra projektet ”Interaktive whiteboards” selvfølgelig i en af de store sale.

En interaktiv whiteboard er en trykfølsom skærm, der både fungerer som en almindelig computer med Windows, men også med specielle programmer, hvor i man blandt andet kan skrive noter på skærmen.

Mødt med skepsis
Peter Bak fra Programdatateket og Jette Risgaard fra Uni-C har været med i projektet ”Interaktive whiteboards”.

De forklarer, at de har mødt megen kritik.

- Interaktive whiteboards er blevet mødt med stor skepsis. Lærerne mener, at de har flyttet undervisningen fra tavlen ned til eleverne. Derfor vil de ikke bruge it til at flytte undervisningen tilbage, sagde Peter Bak i sit oplæg på uddannelsesforum 2006.

Fordel for svage elever
Selv mener de, at kritikken er uberettiget.

Interaktive whiteboards gør det hurtigere at give fælles beskeder, fordi man bruger flere medier til at forklare ens budskab.

Det giver mere tid til, at de svage elever kan bruge tavlerne til at for eksempel at eksperimentere med ord, lyder det fra Peter Bak.

- Ledere fortæller os, at interaktive whiteboards er noget af det, der har haft den største betydning for en ny pædagogik på deres skoler, sagde han.

Uddannelsesforum 2006 er en årlig messe og konference, hvor over 2000 skole- og it-ansatte samles i Odense. Computerworld følger Uddannelsesforum 2006 med onlineartikler og podcast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.