IBM på jagt efter fremtidens 3D-internet

IBM på vej mod 3D-nettet i den virtuelle verden Second Life. It-giganten har sat flere hundrede mand ind på at hjælpe store virksomheder ind i Second Life. Et projekt til mere end 100 millioner kroner.

Når en af verdens største virksomheder, IBM, har næsten 700 medarbejdere inde i den virtuelle verden Second Life, er det fordi selskabet er på jagt efter noget stort.

– Vi kan ikke vente på, hvad fremtiden bringer. Vi er nødt til at være med lige præcis dér, hvor det nye internet skabes, siger Roo Reynolds, udnævnt til IBM’s Metaverse Evangelist til at udbrede budskabet om mulighederne i de digitale universer som Second Life.

Næste generations internet

Netop dette virtuelle univers kan ifølge Roo Reynolds nemlig være forløberen til den næste generations internet-grænseflade - et slags tredimensionel internet, der vil være markant anderledes fra nutidens todimensionelle brugerflade.

– Vi ser en masse ting i Second Life, som er meget nyttige for os. Vi skal bare holde fast i, at vi stadig er i de meget tidlige stadier af denne udvikling, siger Roo Reynolds.

Og den udvikling er ikke nødvendigvis bundet op på Second Life eller andre virtuelle verdener, pointerer han.

Blandt andet mener han, at universet må ændres til en open source-platform, hvis Second Life skal realisere sit sande potentiale.

Det vil nemlig betyde, at alle kan være med til at udvikle videre på systemerne.

Indtil nu har det amerikanske selskab Linden Lab, der driver Second Life, været positive overfor at lægge deres it-platform om. Men det kommer til at tage tid.

100 millioner kroner

IBM har foreløbig afsat i omegnen af 100 millioner kroner til satsningen.

Og it-giganten arbejder allerede nu med en række erhvervskunder for at udvide deres forretninger ind i et tredimensionelt univers, hvor kunder, medarbejdere og partnere kan navigere, mødes og samarbejde på en helt andre måder end de traditionelle.

Læs mere om Second Life i fredagens trykte udgave af Computerworld:

- Inside IBM: Computerworld rapporterer om IBMs million-satsning i Second Life
- Virtuelt eksperimentarium: Sådan bygger Computerworld fremtidens hus i Second Life
- Fremtidens 3D-standard? Second Life går over til open source for at overleve
Farlig succes: Akut vokseværk i Second LIfe giver problemer for brugerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.