Allerup EDB sælges til Norge

En af Danmarks ældste ERP-virksomheder, Allerup edb A/S, skal sælges til norske Mamut ASA for 15 millioner kroner. Salget understreger branchens behov for konsolidering.

Allerup edb A/S har indledt forhandlinger med det norske softwarehus Mamut ASA om et frasalg af forretningsenheden Stellar Business Software.

Forhandlingerne er så fremskredne, at de to selskaber har underskrevet en hensigtserklæring om handlen. Dermed er konsolideringen for alvor skudt i gang i den danske ERP-branche.

– Vi har følt hinanden an i et stykke tid, og kemien passer utroligt godt sammen. Mamut har samme udgangspunkt som os med et fokus på small business segmentet, og det giver et perfekt match, siger Bjarne Allerup, der er stifter og administrerende direktør i Allerup edb A/S.

Selskabet blev oprindeligt stiftet i 1985 og har igennem de seneste 10 år fokuseret på udvikling, salg og servicering af Stellar økonomisystemerne, som altså nu er sat til salg.

Virksomheden har i dag 11 medarbejdere og mere end 10.000 kunder, hvoraf nogle er kommet til via Roskilde-virksomhedens netværk af revisorer, bogholdere og forhandlere.

Får ti gange så mange kunder
Og netop kunderne er ifølge Mamuts koncernchef Eilert Hanoa en af de væsentligste årsager til interessen for den danske virksomhed.

Mamut Business Software blev lanceret i Danmark i fjerde kvartal 2005, og har nu 1.000 kunder. For Mamut vil overtagelsen af Allerup edb dermed betyde et gigantisk skridt fremad på det danske marked, hvor man kan se frem til at tidoble kundedatabasen. Også Mamuts danske omsætning vil stige markant.

– Mamut har gennemført en vellykket lancering på det danske marked og et køb af Stellar Business Software vil styrke vores position yderligere i et marked, som har en meget spændende udvikling, siger Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut, til Computerworlds søsterblad i Norge.

Konkret vil der blive tale om et frasalg af aktiviteterne i Allerup edb A/S, og de to bestyrelser er nu i gang med at fastlægge den endelige konstruktion. En afklaring ventes inden udgangen af januar næste år, hvorefter overtagelsen kan ske med tilbagevirkende kraft per 1. januar 2007.

Allerup tror på fremtiden
Norske Mamut købte tidligere på året den danske produkt- og teknologiplatform ServiceSuite, som kombinerer e-handel og kundeservice, og i den forbindelse blev der skabt en kontakt til Allerup edb. Her ser direktør Bjarne Allerup det planlagte salg som en fremtidssikring af virksomheden, hvor hverken kunder eller medarbejdere har noget at frygte.

– Hos Mamut bliver vi en del af international virksomhed med betydeligt flere finansielle og udviklingsmæssige ressourcer. Derfor vil overtagelsen blive til fordel for både vore kunder og vore medarbejdere, siger Bjarne Allerup og understreger, at den fælles udvikling med Mamut ASA vil være en stor løftestang for Roskilde-virksomheden.

– Vi er allerede kommet meget langt på området elektroniske dokumenter. Med endnu flere ressourcer i ryggen, vil vi kunne speede processen yderligere op, og hjælpe vores kunder fra dag ét, når de nye muligheder for elektroniske dokumenter bliver en realitet.

Pris: 15 millioner
Salgsprisen forventes at blive på omkring 15 millioner kroner. Det sker med udgangspunkt i et Allerup edb A/S, der i 2006 ventes at omsætte for 10 millioner kroner og skabe et driftsresultat på 1 million.

Stellar produkterne fortsætter i deres nuværende form, og både ledelse og medarbejdere fortsætter uændret med hovedkontor i Roskilde. Til gengæld kan kunderne se frem til en endnu bredere produktportefølje rettet mod de mange små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Med opkøbet følger Mamut i hælene på det ligeledes norske Visma Business, der sidste år købte danske FK-data A/S. Dermed er konsolideringsballet for alvor åbnet, og Allerup edb bliver næppe det sidste opkøbte ERP-selskab i Danmark.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency. An ever-increasing number of processes to be managed; vacancies that cannot be filled; rising compliance demands: these are just some of the reasons why already heavy workloads keep growing. However, digitalizing and automating operational business processes can help reduce these workloads considerably. And when repetitive manual tasks such as data entry are eliminated, employees are freed up to focus on more challenging tasks. This white paper will outline just which tasks can be automated in purchasing and accounts payable departments, from issuing purchase requisitions to filing invoices in line with auditing standards. We will describe how daily operations in Purchasing and Accounting are changing, as well as the benefits that automation offers.