Allerup EDB sælges til Norge

En af Danmarks ældste ERP-virksomheder, Allerup edb A/S, skal sælges til norske Mamut ASA for 15 millioner kroner. Salget understreger branchens behov for konsolidering.

Allerup edb A/S har indledt forhandlinger med det norske softwarehus Mamut ASA om et frasalg af forretningsenheden Stellar Business Software.

Forhandlingerne er så fremskredne, at de to selskaber har underskrevet en hensigtserklæring om handlen. Dermed er konsolideringen for alvor skudt i gang i den danske ERP-branche.

– Vi har følt hinanden an i et stykke tid, og kemien passer utroligt godt sammen. Mamut har samme udgangspunkt som os med et fokus på small business segmentet, og det giver et perfekt match, siger Bjarne Allerup, der er stifter og administrerende direktør i Allerup edb A/S.

Selskabet blev oprindeligt stiftet i 1985 og har igennem de seneste 10 år fokuseret på udvikling, salg og servicering af Stellar økonomisystemerne, som altså nu er sat til salg.

Virksomheden har i dag 11 medarbejdere og mere end 10.000 kunder, hvoraf nogle er kommet til via Roskilde-virksomhedens netværk af revisorer, bogholdere og forhandlere.

Får ti gange så mange kunder

Og netop kunderne er ifølge Mamuts koncernchef Eilert Hanoa en af de væsentligste årsager til interessen for den danske virksomhed.

Mamut Business Software blev lanceret i Danmark i fjerde kvartal 2005, og har nu 1.000 kunder. For Mamut vil overtagelsen af Allerup edb dermed betyde et gigantisk skridt fremad på det danske marked, hvor man kan se frem til at tidoble kundedatabasen. Også Mamuts danske omsætning vil stige markant.

– Mamut har gennemført en vellykket lancering på det danske marked og et køb af Stellar Business Software vil styrke vores position yderligere i et marked, som har en meget spændende udvikling, siger Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut, til Computerworlds søsterblad i Norge.

Konkret vil der blive tale om et frasalg af aktiviteterne i Allerup edb A/S, og de to bestyrelser er nu i gang med at fastlægge den endelige konstruktion. En afklaring ventes inden udgangen af januar næste år, hvorefter overtagelsen kan ske med tilbagevirkende kraft per 1. januar 2007.

Allerup tror på fremtiden

Norske Mamut købte tidligere på året den danske produkt- og teknologiplatform ServiceSuite, som kombinerer e-handel og kundeservice, og i den forbindelse blev der skabt en kontakt til Allerup edb. Her ser direktør Bjarne Allerup det planlagte salg som en fremtidssikring af virksomheden, hvor hverken kunder eller medarbejdere har noget at frygte.

– Hos Mamut bliver vi en del af international virksomhed med betydeligt flere finansielle og udviklingsmæssige ressourcer. Derfor vil overtagelsen blive til fordel for både vore kunder og vore medarbejdere, siger Bjarne Allerup og understreger, at den fælles udvikling med Mamut ASA vil være en stor løftestang for Roskilde-virksomheden.

– Vi er allerede kommet meget langt på området elektroniske dokumenter. Med endnu flere ressourcer i ryggen, vil vi kunne speede processen yderligere op, og hjælpe vores kunder fra dag ét, når de nye muligheder for elektroniske dokumenter bliver en realitet.

Pris: 15 millioner
Salgsprisen forventes at blive på omkring 15 millioner kroner. Det sker med udgangspunkt i et Allerup edb A/S, der i 2006 ventes at omsætte for 10 millioner kroner og skabe et driftsresultat på 1 million.

Stellar produkterne fortsætter i deres nuværende form, og både ledelse og medarbejdere fortsætter uændret med hovedkontor i Roskilde. Til gengæld kan kunderne se frem til en endnu bredere produktportefølje rettet mod de mange små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Med opkøbet følger Mamut i hælene på det ligeledes norske Visma Business, der sidste år købte danske FK-data A/S. Dermed er konsolideringsballet for alvor åbnet, og Allerup edb bliver næppe det sidste opkøbte ERP-selskab i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere