Ejendomsmæglere i krig mod datahøstere

Danske ejendomsmæglere indleder nu en åben krig mod i alt 17 netsider, som høster data fra boligsiden.dk.

Danskere på boligjagt bliver nu gidsler i en åben krig mellem Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) og en lang række boligsider på nettet, som høster data om det aktuelle boligmarked fra ejendomsmæglerforeningens officielle boligbørs, boligsiden.dk.

Det skriver gratisavisen Urban i dag.

Ejendomsmæglerforeningen vil nemlig have stoppet alle, som vil lave hjemmesider om boliger, der indeholder data fra foreningens boligportal. I alt 17 boligsider er i foreningens søgelys. En af dem er søgemaskinen Jubii.

Sagen startede med blokeringen af det kontroversielle boligsite boliga.dk, som ud over salgspriser og andre fakta om huse fra boligsiden.dk også viste oplysninger om husprisenes styrtdyk.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen afkrævede kort efter blokeringen en nærmere redegørelse fra mæglerforeningen. Styrelsen mente nemlig, at blokeringen kunne være ulovlig.

Men Dansk Ejendomsmæglerforeningen står fast på retten til at blokere for boliga.dk. Desuden skriver mæglerne i et svar til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, at de også vil blokere 16 andre sider, som henter data fra boligsiden.dk. Datahøsten er nemlig tyveri, mener mæglerne.

En af de 16 sider er søgemaskinen Jubii. Her undrer direktør Peter Lundsgaard sig over udspillet.

”Hvis DE blokerer os, vil vi selvfølgelig ikke gå i krig med dem. Men det virker da besynderligt, at de blokerer for, at vi kan vise deres boliger på Jubii. Andre virksomheder betaler os jo for annoncering,” siger Peter Lundsgaard til Urban.

Boligkundernes interesse for alternative boligsider som eksempelvis boliga skyldes ifølge avisen muligheden for at følge husenes prisfald, som giver større prisgennemsigtighed. En interesse som Forbrugerråde har stemplet som helt legitim.

Ejendomskundernes interesse får dog ikke boligsiden.dk til at overveje selv at offentliggøre prisfaldende.

”Prisfaldstal indgår ikke umiddelbart i vores planer. Vi har fortsat svært ved at se, hvorfor de tal skulle være interessante. Det væsentlige for køberen må jo være, hvor meget man synes en bolig er værd, siger Steen Winther-Petersen, der er formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere


Computerworld
Brugerne raser efter opdatering: Giv os det gamle Skype tilbage
Microsoft opdaterede Skype-app'en til Android og iOS i sidste måned, men brugerne synes ikke om det nye design
CIO
Global it-boss: Du kan ikke lede en tech-virksomhed gennem et regneark - fornemmelse for teknologien er afgørende
Interview: Ledelsesgangen i en techvirksomhed må ikke være et gemmested for chefen. Hvis du vil have succes som leder i dag, skal du have hænderne nede i skidtet. Den amerikanske tech-topchef Pat Gelsinger guider dig her til succes som leder.
Comon
Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig
En amerikansk dokumentarfilm der i øjeblikket kan ses på Netflix tegner et uhyggeligt billede af den mand, som millioner af computerbrugere over hele verden har lagt deres cybersikkerhed i hænderne på.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Hyperconverged infrastructure - Sådan optimeres datacentret på den enkleste og mest fremtidssikrede måde
Datacenteret i en virksomhed er en kompliceret og kostbar størrelser, som ikke ligefrem gør det nemt og hurtigt for it-afdelingen at hjælpe forretningen med nye initiativer. Det er en uholdbar situation, og nu findes der en løsning. Hyperconverged infrastructure kan løfte datacenteret ind i fremtiden. Et datacenter-i-en-boks kan sættes i sving på 20 minutter, det er let at administrere og kan opskaleres på fem minutter. Det hele er testet og konfigureret på forhånd, og tilmed er ydelsen er på enterprise-niveau. Læs mere i dette white paper.