Ejendomsmæglere i krig mod datahøstere

Danske ejendomsmæglere indleder nu en åben krig mod i alt 17 netsider, som høster data fra boligsiden.dk.

Danskere på boligjagt bliver nu gidsler i en åben krig mellem Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) og en lang række boligsider på nettet, som høster data om det aktuelle boligmarked fra ejendomsmæglerforeningens officielle boligbørs, boligsiden.dk.

Det skriver gratisavisen Urban i dag.

Ejendomsmæglerforeningen vil nemlig have stoppet alle, som vil lave hjemmesider om boliger, der indeholder data fra foreningens boligportal. I alt 17 boligsider er i foreningens søgelys. En af dem er søgemaskinen Jubii.

Sagen startede med blokeringen af det kontroversielle boligsite boliga.dk, som ud over salgspriser og andre fakta om huse fra boligsiden.dk også viste oplysninger om husprisenes styrtdyk.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen afkrævede kort efter blokeringen en nærmere redegørelse fra mæglerforeningen. Styrelsen mente nemlig, at blokeringen kunne være ulovlig.

Men Dansk Ejendomsmæglerforeningen står fast på retten til at blokere for boliga.dk. Desuden skriver mæglerne i et svar til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, at de også vil blokere 16 andre sider, som henter data fra boligsiden.dk. Datahøsten er nemlig tyveri, mener mæglerne.

En af de 16 sider er søgemaskinen Jubii. Her undrer direktør Peter Lundsgaard sig over udspillet.

"Hvis DE blokerer os, vil vi selvfølgelig ikke gå i krig med dem. Men det virker da besynderligt, at de blokerer for, at vi kan vise deres boliger på Jubii. Andre virksomheder betaler os jo for annoncering," siger Peter Lundsgaard til Urban.

Boligkundernes interesse for alternative boligsider som eksempelvis boliga skyldes ifølge avisen muligheden for at følge husenes prisfald, som giver større prisgennemsigtighed. En interesse som Forbrugerråde har stemplet som helt legitim.

Ejendomskundernes interesse får dog ikke boligsiden.dk til at overveje selv at offentliggøre prisfaldende.

"Prisfaldstal indgår ikke umiddelbart i vores planer. Vi har fortsat svært ved at se, hvorfor de tal skulle være interessante. Det væsentlige for køberen må jo være, hvor meget man synes en bolig er værd, siger Steen Winther-Petersen, der er formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud computing 2017: Få styr på de nye løsninger og teknologier

Cloud-markedet boomer i disse år - og det samme gør mængden af leverandører, løsninger og leverancemodeller. Få styr på de nyeste cloud-teknologier og -løsninger.

10. maj 2017 | Læs mere


Mulighederne med 3D-print: Fra prototype til produktion

3D-printerne kan revolutionere hele industrier og rummer et kæmpe potentiale for din virksomhed. Vi sætter fokus på alle de nye muligheder med 3D-print - fra prototype til produktion. Kom og hør eksperterne og se live demo.

17. maj 2017 | Læs mere


Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmuligheder stiger hastigt i antal samtidig med at det egentlige potentiale er klart til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. maj 2017 | Læs mere


Computerworld
Danske netbanker og Nets ramt af massive it-problemer: Her er årsagen
Opdateret torsdag morgen: En stribe danske netbanker samt Nets var onsdag ramt af store problemer med blandt andet betalinger og pengeoverførsler. Samtidig blev DSB ramt af et totalt nedbrud.
CIO
Tidligere it-topchefer fra Saxo Bank og DSB klar med stor dansk it-satsning: Satser massivt på kunstig intelligens
To tunge danske it-profiler står bag et nyt it-selskab, der satser på det brandvarme marked for kunstig intelligens. Tidligere it-topchef i Saxo Bank står i spidsen for virksomheden, der allerede har en række store kunder og samarbejdspartnere på plads.
Comon
Anmeldelse: Flitsbuer og mekaniske fortidsøgler forenes på smukkeste vis i Horizon: Zero Dawn
Fremtids teknologi og stammesamfund blandes i knap så original, men imponerende spil-blockbuster.
Channelworld
White paper
Cloud transformation: Vind, træn eller tab
Dette whitepaper er for de virksomheder, der vil i gang eller er ved at træffe beslutningen om at gå i gang med migreringen til cloud.