Ejendomsmæglere i krig mod datahøstere

Danske ejendomsmæglere indleder nu en åben krig mod i alt 17 netsider, som høster data fra boligsiden.dk.

Danskere på boligjagt bliver nu gidsler i en åben krig mellem Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) og en lang række boligsider på nettet, som høster data om det aktuelle boligmarked fra ejendomsmæglerforeningens officielle boligbørs, boligsiden.dk.

Det skriver gratisavisen Urban i dag.

Ejendomsmæglerforeningen vil nemlig have stoppet alle, som vil lave hjemmesider om boliger, der indeholder data fra foreningens boligportal. I alt 17 boligsider er i foreningens søgelys. En af dem er søgemaskinen Jubii.

Sagen startede med blokeringen af det kontroversielle boligsite boliga.dk, som ud over salgspriser og andre fakta om huse fra boligsiden.dk også viste oplysninger om husprisenes styrtdyk.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen afkrævede kort efter blokeringen en nærmere redegørelse fra mæglerforeningen. Styrelsen mente nemlig, at blokeringen kunne være ulovlig.

Men Dansk Ejendomsmæglerforeningen står fast på retten til at blokere for boliga.dk. Desuden skriver mæglerne i et svar til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, at de også vil blokere 16 andre sider, som henter data fra boligsiden.dk. Datahøsten er nemlig tyveri, mener mæglerne.

En af de 16 sider er søgemaskinen Jubii. Her undrer direktør Peter Lundsgaard sig over udspillet.

”Hvis DE blokerer os, vil vi selvfølgelig ikke gå i krig med dem. Men det virker da besynderligt, at de blokerer for, at vi kan vise deres boliger på Jubii. Andre virksomheder betaler os jo for annoncering,” siger Peter Lundsgaard til Urban.

Boligkundernes interesse for alternative boligsider som eksempelvis boliga skyldes ifølge avisen muligheden for at følge husenes prisfald, som giver større prisgennemsigtighed. En interesse som Forbrugerråde har stemplet som helt legitim.

Ejendomskundernes interesse får dog ikke boligsiden.dk til at overveje selv at offentliggøre prisfaldende.

”Prisfaldstal indgår ikke umiddelbart i vores planer. Vi har fortsat svært ved at se, hvorfor de tal skulle være interessante. Det væsentlige for køberen må jo være, hvor meget man synes en bolig er værd, siger Steen Winther-Petersen, der er formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.