Artikel top billede

DR på vej med nemt net-tv til Linux og Mac

DR er på vej med en løsning, som vil løse problemerne med net-tv på Linux og Mac. Fuldskærmsmode og åben standard kan være en realitet om få måneder.

Om få måneder skulle det gerne være slut med at bruge lup ,når du vil se DR tv på en Mac- eller Linux-computer - hvis du da overhovedet er en af de heldige, der kan få det til at virke.

DR arbejder nemlig i øjeblikket med et pilotprojekt, som skal afhjælpe de problemer, som Mac- og Linuxbrugere oplever, når de vil se public service tv på nettet, og som gør det umuligt at se DR i fuldskærmsmode på computerskærmen.

Eksperimenterer

I forbindelse med projektet eksperimenterer DR med to alternative codecs til den Windows Media standard, der hidtil har betydet problemer for de omkring fem procent danskere, der ikke benytter Windows.

Det fortæller Erik Henz Kjeldsen, der er udviklingschef for nye medier hos DR.

De to videoformater er henholdsvis Linux-darlingen Ogg Theora, der er af ældre dato, og det hypermoderne H.264, der er egnet på flere platforme.

Og det gør H.264 egnet til at sikre en højere grad af tilgængelighed på tværs af platforme, fortæller Erik Henz Kjeldsen.

”H264 leverer simpelthen noget video, der er mere effektivt, end hvad vi er hidtil har kunnet levere. Og det gør formatet spændende,” siger Erik Henz Kjeldsen.

Når DR ikke allerede har lanceret pilotprojektet skyldes det ifølge udviklingschefen, at det endnu er usikkert, hvilken hardware mediegiganten skal have installeret for at køre formatet.

Åben standard

Når DR har kastet kærligheden på H.264-formatet skyldes det ikke blot at der er tale om et effektivt codec. H.264 er nemlig også en åben standard.

Det er en egenskab, som DR er blev et pålagt at tage med i overvejelserne netop for at sikre, at andre end Windows-brugere har mulighed for at se public service-kanalens tilbud.

”Men vi kommer ikke til at forlade Windows Media-formatet. Det fungerer rigtigt godt for mange danskere,” siger Erik Henz Kjeldsen.

Udviklingschefen ser nemlig Windows Media som et glimrende format, fordi det har en god tilgængelighed.

Til gengæld løser formatet ikke problemerne for dem, der ikke har en Windows pc, fortæller han.

”H.264 kan hjælpe os med at øge den tilgængelighed. Og det er en god ting,” siger Erik Henz Kjeldsen.

Det er endnu usikkert, hvornår de første Mac- og Linuxbrugere kan koble sig på DR’s servere og se net-tv i fuldskærmsmode.

Men Erik Henz Kjeldsen vurderer, at det kan ske indenfor de kommende par måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere