Artikel top billede

Veteran ansat som EPJ-direktør

Den nationale EPJ-organisation har nu endelig fået en direktør. Den 59-årige Otto Larsen, der har været direktør i Amtsrådsforeningen, skal stå i spidsen for EPJ i Danmark.

I dag faldt brikkerne endelig på plads, og bestyrelsen for den nationale EPJ-organisation ansatte en direktør.

Det er 59-årige Otto Larsen, som tidligere har været direktør i Amtsrådsforeningen, som sætter sig i den vigtigste stol inden for dansk sundheds-it.

Otto Larsen var administrerende direktør i Amtsrådsforeningen i 20 år, indtil han fratrådte sidste år. Den nationale EPJ-organisation har altså fået en direktør med indgående kendskab til de amter, som hidtil ikke har haft stor succes med de mange ambitiøse EPJ-projekter.

Momentum i regionerne

Ifølge Otto Larsen er den helt store udfordring for den nye organisation at få sammenhæng i journalsystemet i hele den offentlige sektor.

"Informationer om den enkelte patient skal gøres tilgængelige hos lægerne, på sygehusene og i det omfang det er nødvendigt i kommunerne," siger Otto Larsen.

Han mener, at det er kernen i at skabe et mere sammenhængende forløb for patienterne i det danske sundhedssystem.

"Lige nu og her er den vigtigste opgave at sørge for, at regionerne ikke taber momentum i deres udvikling," siger Otto Larsen, som mener, at det er centralt, at der laves en plan, så de nuværende systemer kan videreudvikles efter et år med usikkerhed.

Optimistisk direktør

De elektroniske patientjournaler har gang på gang været i mediernes søgelys. Problemer med sammenhæng på tværs af amter, persondataspørgsmål og milliardudgifter har plaget projekterne. Otto Larsen mener ikke, at det billede er er dækkende for EPJ-situationen i Danmark.

"I virkeligheden er man forholdsvis langt," siger Otto Larsen.

Han mener ikke, at spørgsmålet om interoperabilitet på tværs af amtsgrænser er specielt interessant.

"Det er jo forholdsvis sjældent, det er relevant," konstaterer han.

Otto Larsen er heller ikke enig med de kritiske røster, der har peget på store udgifter i de mange EPJ-projekter. På trods af milliardudgifter.

"Det er rigtigt, at tallene lyder voldsomme, når man lægger dem sammen. Men mange af de penge er jo også interne ressourcer, som er brugt på organisationsomlægning," siger han og tilføjer:

"Dermed ikke sagt, at det ikke er vigtigt at være bevidst om omkostningerne."

Ingen deadline

Otto Larsen vil ikke sætte en tidshorsiont for den nationale EPJ-platform, som Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) annoncerede sidste år.

"Problemet er, at definitionen af en national platform aldrig er defineret præcist. Min vurdering er, at teknologiudviklingen er sådan, at der hele tiden vil være nye ting, vi skal tage ind," siger Otto Larsen.

Han mener, at den nye centrale EPJ-organisations største opgave bliver at få opbygget et godt samarbejde mellem de mange interessenter i EPJ - lige fra leverandører til politikere og sundhedsinstitutioner og -personale.

"Den største udfordring er at få hele det netværk til at arbejde sammen. Vi kan ikke diktere det her oppe fra og ned," konstaterer Otto Larsen.

Otto Larsen tiltræder officielt 15. april, samtidig med den nye administrerende direktør for sundhedsstyrelsen, Jesper Fisker. Allerede nu går Otto Larsen dog i gang med arbejdet i den nationale EPJ-organisation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere