Højdepunkter fra avisen Computerworld fredag 16. marts

Webhoteller skovler millioner ind. Ny EPJ-chef står over for store udfordringer. Arbejdsgiverne taber første runde i jobkartel-sag. Kernekapløb. Second Life har tabt pusten. Dansk professor hædret for 40 år i informatikkens tjeneste.

Webhoteller skovler millioner ind
Hosting er blevet big business, hvor få store selskaber dominerer markedet for webhoteller og domæner. Indtjeningen er på himmelflugt på grund af stordriftsfordele.
(Side 10-11)

Ny EPJ-chef står over for store udfordringer
Otto Larsen skal føre et utal af parter sammen i et projekt, der blot de seneste fire år har kostet skatteyderne mere end to milliarder kroner.
(Side 18-19)

Arbejdsgiverne taber første runde i jobkartel-sag
Fagforeningerne vandt første omgang. En jobkartellov er på vej. Taberne er arbejdsgiverne, der til det sidste har kæmpet mod lovindgreb. Dansk Folkeparti er med til at slå beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen groggy.
(Side 20)

Kernekapløb
Chipproducenterne kæmper en evig kamp om at levere de mest kraftfulde processorer. Det har udviklet sig til et kernekapløb, som Intel for tiden vinder.
(Side 23)

Second Life har tabt pusten
Mediedækningen af Second Life faldt for første gang i Sverige, mens vi i Danmark endnu ikke har set klimaks. I Norge og Finland er der så godt som ingen omtale af Second Life i medierne.
(Side 26-27)

Dansk professor hædret for 40 år i informatikkens tjeneste
Niels Bjørn-Andersen får international anerkendelse for sit arbejde inden for informatikken.
(Side 34-35)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.