Højdepunkter fra avisen Computerworld fredag 16. marts

Webhoteller skovler millioner ind. Ny EPJ-chef står over for store udfordringer. Arbejdsgiverne taber første runde i jobkartel-sag. Kernekapløb. Second Life har tabt pusten. Dansk professor hædret for 40 år i informatikkens tjeneste.

Webhoteller skovler millioner ind
Hosting er blevet big business, hvor få store selskaber dominerer markedet for webhoteller og domæner. Indtjeningen er på himmelflugt på grund af stordriftsfordele.
(Side 10-11)

Ny EPJ-chef står over for store udfordringer
Otto Larsen skal føre et utal af parter sammen i et projekt, der blot de seneste fire år har kostet skatteyderne mere end to milliarder kroner.
(Side 18-19)

Arbejdsgiverne taber første runde i jobkartel-sag
Fagforeningerne vandt første omgang. En jobkartellov er på vej. Taberne er arbejdsgiverne, der til det sidste har kæmpet mod lovindgreb. Dansk Folkeparti er med til at slå beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen groggy.
(Side 20)

Kernekapløb
Chipproducenterne kæmper en evig kamp om at levere de mest kraftfulde processorer. Det har udviklet sig til et kernekapløb, som Intel for tiden vinder.
(Side 23)

Second Life har tabt pusten
Mediedækningen af Second Life faldt for første gang i Sverige, mens vi i Danmark endnu ikke har set klimaks. I Norge og Finland er der så godt som ingen omtale af Second Life i medierne.
(Side 26-27)

Dansk professor hædret for 40 år i informatikkens tjeneste
Niels Bjørn-Andersen får international anerkendelse for sit arbejde inden for informatikken.
(Side 34-35)


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Nu sender dansk advokatfirma opkrævninger til tusindvis af pirat-mistænke internetbrugere
Et danske firma sender i øjeblikket opkrævninger på op til 4500 kroner ud til tusindvis af svenskere, der mistænkes for at være pirater.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Anmeldelse: Livet som superhelt i Midgård er stadig fornøjeligt
Shadow of War bygger videre på alle de solide kvaliteter fra forgængeren, og lader dig agere action-stjerne i Tolkiens univers.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.