Eskild Beiter er ny administrerende direktør i Ascom Wireless Solutions.

Ny Ascom-direktør efter styrtdyk: Nu rører det på sig

Positionerings- og alarmsystemer, der kan få hjælp frem i en fart, hvis voldelige patienter overfalder hinanden eller personalet, pynter godt på regnskabet hos it-leverandøren Ascom Danmark.

IP-telefoni via trådløse netværk er en specialitet for Ascom, der leverer mange løsninger til hospitalssektoren.

"Hospitaler er nok vores vigtigste kundegruppe," siger 44-årige Eskild Beiter, der blev ansat som administrerende direktør for Ascom Wireless Solutions den 1. februar.

En enestående løsning
Til Psykiatrisk Hospital i Risskov uden for Århus har Ascom leveret en løsning, der af direktøren vurderes som den største af slagsen i Europa.

"Løsningen omfatter en VoWLAN-platform, der giver medarbejderne mulighed for at kommunikere via IP-telefoni over trådløse netværk og samtidig indeholder alarmhåndtering og positionering af de enkelte medarbejdere," forklarer Eskild Beiter.

Konkurrenter på det marked er blandt andet det TDC-ejede NetDesign og storebror på området netværksområdet Cisco.

Reform som løftestang
Ascoms direktør mener, at regeringens udmeldte kvalitetsreform betyder, at man på mange hospitaler og plejehjem har en idé om, at kommunikationsområdet kan være nøglen til et kvalitets- og effektivitetsløft.

Omvendt har kommunalreformen givet så megen tøven og ubeslutsomhed i de offentlige institutioner, at Ascoms omsætning raslede ned sidste år til 59 millioner kroner fra 71 millioner året før.

"Men nu ser det rigtig godt ud. Mange ting rører på sig, og der er afsat mange penge inden for sundhedssektoren til investeringer, så jeg mener, at vi har gode forudsætninger for vækst i både omsætning og indtjening i år," siger Eskild Beiter.

Hans forgænger på posten som administrerende direktør Henrik Stampe forlod Ascom sidste sommer.

"Årsagen til, at Henrik Stampe forlod Ascom bunder i uenighed om implementering af den valgte strategi," fortæller Ascoms bestyrelsesformand Peter Thomsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.