Rosenmeier Electronics solgt til Holland

It-distributøren Rosenmeier Electronics er blevet solgt til hollandske Triade Holding, der vil bruge Rosenmeier som springbræt til det nordiske marked.

Den familie-ejede it-distributør Rosenmeier Electronics sælger aktiemajoriteten til en international distributørgruppe, Triade Holding, der blandt omfatter Philips-distributøren Hakro-Oosterberg-Nijkerk.

"Rosenmeier Electronics har de senere år bevæget sig fra et lokalt til et nationalt selskab, og hvis vi skal kunne fortsætte væksten og komme videre internationalt, er det nødvendigt at sælge til en international spiller," siger Jørn Rosenmeier.

På den korte bane

På den korte bane vil hverken kunder, leverandører eller medarbejdere mærke nogen forskel i dagligdagen, forsikrer Rosenmeier.

Han fortsætter selv i Rosenmeier som administrerende direktør, mens hans broder Joen Rosenmeier også fortsætter som både aktionær og medarbejder. Joen med titel af salgsdirektør.

Søskende helt ude

Resten af ejerne, det vil sige tre søstre og en broder, har solgt deres aktier til Triade Holding og er helt ude af selskabet.

Prisen vil Jørn Rosenmeier ikke sige noget om, men han fortæller, at han og broderen fortsat har "en pæn tocifret andel af aktierne" i selskabet.

Om baggrunden for salget siger Jørn Rosenmeier:

"Seks søskende ejer Rosenmeier Electronics, og kun de to er aktive i driften af selskabet. Det er ikke den rigtige cocktail til et firma, der ønsker at ekspandere til resten af Norden."

Faktisk adskiller de seks Rosenmeier-søskende sig også markant fra hinanden. Jørn og Joen er begge erhvervsrettede, mens de fire andre alle har kunstneriske gener. En er skuespiller og bosiddende i Californien, mens en anden er cand. phil. i kunstteori og formidling og repræsenteret på flere danske museer.

Det nordiske scenarie

I takt med, at Rosenmeier har udviklet sig fra et lokalt til et nationalt firma, har flere og flere af de store producenter nedlagt deres danske datterselskaber og reduceret dem til salgskontorer.

"Det vil sige, at vi nu igen er blevet et lokalt firma, fordi man i dag ser på Norden som ét marked. Mange af vores agenturer har hovedkvarter i Stockholm og lagre samme sted eller andre steder i Sverige. Med Triade har vi fået en hovedaktionær, som er bedre gearet til at udnytte mulighederne i det scenarie," siger Jørn Rosenmeier.

Han tror på, at der er "enorme indtjeningsmæssige muligheder" for et firma, der forstår at spille sine kort rigtigt i et nordisk distributørmarked, hvor der stadig er for mange om buddet - også efter, at Scribona har trukket følehornene til sig på det danske marked.

Fra Europa til Norden

Triade Holding ejer allerede distributører i Spanien, Portugal, Luxembourg og Holland.

Med overtagelsen af Rosenmeier Electronics i familien starter Triade-koncernen ekspansionen ind på det nordiske marked.

Triade Holding er ejet af ABN Amro Capital og Friesland Bank Investments samt ledelsen i de enkelte selskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere