Microsoft kræver betaling for Linux-brud på patenter

It-giganten Microsoft vil nu kræve betaling fra open source-brugere. Firmaet vil have royalties i forbindelse med 235 overtrædelser af patentreglerne.

Linux overtræder sammen med en række andre open source programmer angiveligt 235 Microsoft-patenter. Og de overtrædelser vil firmaet nu kræve royalties for.

Det fortæller firmaets repræsentant Brad Smith og firmaets chef for intellektuelle rettigheder, Horacio Gutierrez, til det internationale magasin Fortune.

”Der er ikke tale om et par tilfældige overtrædelser. Det er et overvældende antal patenter som overtrædes,” siger Horacio Gutierrez.

Ifølge Brad Smith overtræder Linux 42 Microsoft patenter alene i kernen, mens systemets brugerinterface overtræder yderligere 65 patenter. Desuden hævder han at Open Office programpakken overtræder 45 patenter mens open source-baserede e-mailklienter overtræder yderlige 68 patenter fra it-giganten.

Microsoft har længe arbejdet på patentkrav mod Linux og andre open source-baserede programmer. Det Redmond-baserede softwarefirma har blandt andet underskrevet en aftale med Novell som holder firmaet skadesløst i forbindelse med en række patentkrav overfor Linux. I sidste uge gik Dell som det første hardwarefirma også med i aftalen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?