IBM og Mærsk: Ny aftale renset for jobkarteller

Den nye it-aftale mellem IBM og A.P. Møller Mærsk indeholder ingen af de omstridte jobkarteller, hvor virksomhederne aftaler ikke at ansætte hinandens medarbejdere. Det oplyser de to firmaer.

En aftale renset for jobkarteller.

Det er meldingen fra Danmarks største virksomhed, A.P. Møller Mærsk, og Danmarks største it-virksomhed IBM Danmark, der netop har indgået en femårig kontrakt vedrørende drift, vedligehold og andre facility management-ydelser.

"Kontrakten indeholder ikke jobklausuler," lyder det kortfattet fra pressechef Marie-Louise Arnfast hos IBM.

Og samme besked kommer A.P. Møller Mærsk Gruppen.

"Der er ikke nogen jobklausul i den omtalte aftale med IBM," meddeler pressemedarbejder Rikke Fabian Jensen fra A.P. Møller Mærsk.

Tidligere aftale

De klare meldinger kommer, efter Computerworld i november 2006 kunne afsløre, at en aftale mellem de to virksomheder indeholdt en jobkartel-aftale, som i al hemmelighed hindrede medarbejdere i de to selskaber i at få job hos den anden part.

Aftalen blev oprindeligt indgået mellem A.P. Møller - Mærsk og Mærsk Data i maj 2004, da forhandlingerne om et frasalg af Mærsk Data til IBM var ved at falde på plads og A.P. Møller - Mærsk ønskede at gøre Mærsk Data mere attraktivt over for bejleren.

Da salget faldt på plads 17. august 2004, overtog den nye Mærsk Data-ejer, IBM, de juridiske forpligtelser i aftalen.

En af forpligtigelserne var en såkaldt non-solicitationsklausul, der forbyder virksomhederne på nogen måde at ansætte hinandens medarbejdere i to år.

Efterfølgende har IBM-medarbejder Claus Bobjerg Juul sagsøgt IBM og forlanger 180.000 kroner i erstatning for uvidende at have været underlagt aftalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere