Napster: Fremtidens musik hentes gennem luften

Napster er ikke tvivl om, at fremtidens brugere vil springe pc-leddet over, når de skal downloade musik til mp3-afspilleren i deres mobiltelefon. Men netværksudbyderne tøver.

Computerworld News Service: William Pence, der er teknisk direktør for Napster, forventer en massiv vækst i antallet af musikdownloads direkte til mobiltelefoner og håndholdt udstyr.

Derfor er Napster og andre online-musikudbydere i gang med et forsøg på at overtale de amerikanske mobil-netværksudbydere til at udforme nogle rimelige prisniveauer til direkte, trådløs download af musik, fortæller William Pence ved Computerworlds Mobile & Wireless World i Orlando.

"I dag er din telefon også din mp3-spiller. Vi har set en stabil vækst i antallet af mobiltelefoner og andet håndholdt udstyr. Selv BlackBerry er i gang med at bevæge sig ind i underholdningsbranchen,” siger William Pence.

Han peger på, at der er sket en verdensomspændende eksplosion i antallet forskellige innovationer. Ikke bare håndholdte, men også underholdningsudstyr i dagligstuer og biler.

”Mens direkte, ”i luften” downloads er ret almindelige i Asien, er USA stadig bagud. Vi tror på en ”spis-hvad-du-kan-model", men udbyderne mener, at der er fare for, at man kommer til at oversvømme netværket,” siger William Pence.

Han mener, at de amerikanske udbydere bør droppe de høje afgifter på downloads.

I langt de fleste tilfælde vil brugerne ikke oversvømme netværket i praksis, og brugerne opfatter de høje priser som en hæmsko.

Napster er i gang med at afslutte en aftale med NTT Docomo i Japan om at levere ”igennem luften” downloads der.

Den amerikanske musikindustri udgør omkring ti procent af verdensmarkedet, der er vurderet til 188 milliarder kroner, og markedet forventes at vokse med 35 procent indtil 2010.

Men selv i 2010 vil Japan downloade mere musik til telefonen end USA.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere