Fagforeninger sår tvivl om Mærsks jobkartel-melding

Udmeldingen fra A.P. Møller - Mærsk er glædelig, men alt for uklar. For betyder den, at Danmarks største virksomhed slet ikke har nogen jobkartel-aftaler i dag?, spørger fagforeningerne.

Glæde, men også skepsis.

Sådan er reaktionen fra fagforeningerne på, at A.P. Møller – Mærsk i januar i år fjernede selskabets jobkartel-aftale med IBM, der ellers har bundet medarbejderne til deres job.

"Vi er selvfølgelig glade for, at Mærsk fjerner aftalen, men inden vi får en rigtig god fornemmelse i maven, mangler vi en klokkeklar udmelding fra A.P. Mærsk", siger politisk konsulent Morten Skov fra HK Privat.

Han henviser til, at A.P. Møller – Mærsk i selskabets svar kun siger, at hovedaftalen med IBM ikke indeholder nogen jobklausuler.

"Det betyder jo ikke, at der ikke findes andre aftaler, og at A.P. Møller – Mærsk ikke har aftaler med andre virksomheder," siger han.

Savner mere information
Også fagforbundet Business Danmark savner mere information fra A.P. Møller-gruppen.

"Det er skønt, at Mærsk ikke længere har interesse i jobklausulerne. Men lad os da få en forklaring på, hvorfor de pludselig ikke er nødvendige længere," siger Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Business Danmark.

At virksomhederne har holdt aftalerne hemmelige i så lang tid er ifølge fagforeningen et tegn på at de udmærket kan se at jobkarteller er utilstedelige.

Fagforeningen mener derfor fortsat, at der er behov for en lov mod jobkarteller.

"En lovregulering på området vil hjælpe ansvarlige virksomheder uden jobkarteller, så de i fremtiden også kan skaffe arbejdskraft, siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.