Salget af Krak koster hoveder

Det kommer til at koste et ukendt antal medarbejdere jobbet, at Eniro nu overtager Krak, siger den nye direktør. Han varsler fyringer til efteråret.

Der vil ikke være plads til alle ansatte i koncernen, når Krak bliver en del af Eniro, der har købt Krak for 400 millioner kroner.

Det fortæller begge virksomheders direktører, der forventer, at medarbejdernes situationen er afklaret ved udgangen at august.

"De to virksomheder ligner hinanden for meget, og der er for mange dobbeltfunktioner," siger Eniros direktør, Henrik Dyring.

Ukendt antal fyringer
De kommende måneder vil de to virksomheder bruge på at sammensætte den ledelse, der fremover skal tage kampen op mod Google, Microsoft og De Gule Sider.

Derefter går arbejdet i gang med at finde de medarbejdere, der ikke længere er plads til i koncernen. Præcis hvor mange det bliver, vil Henrik Dyring endnu ikke spekulere i.

"Vi har først lige købt Krak, så det er først nu, vi får adgang til detailkendskab. Derfor vil det være useriøst at melde et tal ud nu, som vi ikke ved om kommer til at holde," siger han.

I løbet af august måned vil medarbejderne i de to virksomheder få besked om hvem og hvor mange, der må forlade koncernen.

Krak-direktør første 'offer'
Mens de ansatte skal vente til august med at få vished om deres fremtid, er det første 'offer' allerede fundet på direktionsgangen.

Den nu tidligere direktør i Krak, Ove Leth-Sørensen, har nemlig meddelt, at han ikke vil forsætte i koncernen.

Han ved endnu ikke, hvad fremtiden byder på, men den 59 årige eks-direktør har planer om at vende tilbage til den internetbranchen.

"Jeg har sagt til mine tidligere medarbejdere, at vi mødes igen på internettet. Jeg skal selvfølgelig over i en anden branche, for jeg vil være loyal og ikke slås med nogle af dem, som jeg har arbejdet med tidligere," siger Ove Leth-Sørensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.