Artikel top billede

Asustek lancerer bærbar til 1.100 kroner

Den taiwanske it-producent Asustek sender efter sommerferien en bærbar computer på markedet til bare 1.100 kroner. Den lille bærbare udstyres med Intel-processor, Linux styresystem og en Firefox browser.

Under navnet Eee PC sender taiwanske Asustek en bærbar pc til 199 dollars eller knap 1.100 kroner på markedet.

IDG's Sumner Lemon fik mulighed for at prøve Eee PC, der ventes på markedet i tredje kvartal, og han er ret begejstret for den lille ny.

Eee PC bliver udstyret med en Intel-processor, styresystemet Linux og programmer fra Open Office, mens browseren bliver Firefox. Dette udstyr er med til at holde omkostningerne nede og betyder, at pc'en booter på 15 sekunder.

Måske Steely-cpu

Asustek afslører ikke, hvilken processor, der bliver tale om, men en mulighed er, at Eee udstyres med Intel's McCaslin ultramobile pc platform, der omfatter enten A100 eller A110 processoren, tidligere kendt under kodenavnet Steeley.

Selv om det ikke nævnes direkte bliver Eee PC en konkurrent til den meget omtalte 100 dollar pc, som lanceres af non-profit organisationen OLPC (One Laptop Per Child).

OLPC's mål er at skabe en holdbar, strømsparende, bærbar pc, der er så billig, at udviklingslande har råd til at bruge den som et almindeligt redskab i klasseværelserne.

OLPC-konkurrent

Faktisk er sidste nyt fra OLPC, at organisationens pc kommer til at koste mindst 175 dollar svarende til næsten 1.000 kroner, hvilket gør Asusteks Eee PC til en endnu større konkurrent.

IDG's Sumner Lemon advarer også konkurrenter som Palm, der for nylig lancerede sin ultrabærbare Foleo notebook til 3.300 kroner, om at være opmærksom.

Udviklingen af Eee PC har Intel og Asustek været fælles om, og de to virksomheder forestiller sig, at kunderne til den billige bærbare først og fremmest vil være studerende, men alle får mulighed for at købe den.

Pris afhænger af flash-størrelse

Prisen starter ved 1.100 kroner og stiger alt efter, hvor meget flash ram man vil have i. Pc'en har ikke nogen harddisk, men baserer sig udelukkende på flash ram, som Asustek leverer i størrelserne 4, 8 og 12 GB.

Eee PC er 22,5 cm bred, 16,5 cm dyb og 3,5 cm høj med skærmen foldet ned. Vægten er 890 gram. Blandt de andre specifikationer er en syv tommers skærm, et 300.000 pixel kamera, 512 MB DDR2 RAM og Wi-Fi.

Batterilevetiden er tre timer, hvilket IDG's tester ikke var imponeret over.

En storebror med 10 tommer skærm er allerede på tegnebordet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere