Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Asustek lancerer bærbar til 1.100 kroner

Den taiwanske it-producent Asustek sender efter sommerferien en bærbar computer på markedet til bare 1.100 kroner. Den lille bærbare udstyres med Intel-processor, Linux styresystem og en Firefox browser.

Under navnet Eee PC sender taiwanske Asustek en bærbar pc til 199 dollars eller knap 1.100 kroner på markedet.

IDG's Sumner Lemon fik mulighed for at prøve Eee PC, der ventes på markedet i tredje kvartal, og han er ret begejstret for den lille ny.

Eee PC bliver udstyret med en Intel-processor, styresystemet Linux og programmer fra Open Office, mens browseren bliver Firefox. Dette udstyr er med til at holde omkostningerne nede og betyder, at pc'en booter på 15 sekunder.

Måske Steely-cpu

Asustek afslører ikke, hvilken processor, der bliver tale om, men en mulighed er, at Eee udstyres med Intel's McCaslin ultramobile pc platform, der omfatter enten A100 eller A110 processoren, tidligere kendt under kodenavnet Steeley.

Selv om det ikke nævnes direkte bliver Eee PC en konkurrent til den meget omtalte 100 dollar pc, som lanceres af non-profit organisationen OLPC (One Laptop Per Child).

OLPC's mål er at skabe en holdbar, strømsparende, bærbar pc, der er så billig, at udviklingslande har råd til at bruge den som et almindeligt redskab i klasseværelserne.

OLPC-konkurrent

Faktisk er sidste nyt fra OLPC, at organisationens pc kommer til at koste mindst 175 dollar svarende til næsten 1.000 kroner, hvilket gør Asusteks Eee PC til en endnu større konkurrent.

IDG's Sumner Lemon advarer også konkurrenter som Palm, der for nylig lancerede sin ultrabærbare Foleo notebook til 3.300 kroner, om at være opmærksom.

Udviklingen af Eee PC har Intel og Asustek været fælles om, og de to virksomheder forestiller sig, at kunderne til den billige bærbare først og fremmest vil være studerende, men alle får mulighed for at købe den.

Pris afhænger af flash-størrelse

Prisen starter ved 1.100 kroner og stiger alt efter, hvor meget flash ram man vil have i. Pc'en har ikke nogen harddisk, men baserer sig udelukkende på flash ram, som Asustek leverer i størrelserne 4, 8 og 12 GB.

Eee PC er 22,5 cm bred, 16,5 cm dyb og 3,5 cm høj med skærmen foldet ned. Vægten er 890 gram. Blandt de andre specifikationer er en syv tommers skærm, et 300.000 pixel kamera, 512 MB DDR2 RAM og Wi-Fi.

Batterilevetiden er tre timer, hvilket IDG's tester ikke var imponeret over.

En storebror med 10 tommer skærm er allerede på tegnebordet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere