118 mister jobbet hos Krak og Eniro

Eniro fyrer 118 medarbejdere efter købet af Krak. Kun få fyringer kan klares ved naturlig afgang.

118 ansatte hos Krak og Eniro mister jobbet, efter den nordiske korttjenste har købt danske Krak af Kraks fond.

Det fortæller Henrik Dyring, der er direktør for Eniro.

Ifølge direktøren håber virksomheden på at afskedige omkring 20 af de ansatte ved naturlig afgang.

Præcis hvem, der mister jobbet fra første september, er endnu ikke bestemt, men ifølge Henrik Dyring vil afskedigelserne blive ligeligt fordelt mellem Eniros egne medarbejdere og ansatte hos Krak.

"Vi forventer, at cirka 100 skal afskediges. Så den naturlige afgang vil være i størrelsesordenen 20 til 25 personer," siger Henrik Dyring.

Hver sjette fyres
De to kortfirmaer havde ved sammenlægningen for nylig omkring 675 medarbejdere.

Dermed mister hver sjette nu jobbet hos den nye kortgigant.

Ifølge direktøren vil der blive afskedigelser i stort set alle jobfunktioner i virksomheden.

"Krak og Eniro ligner jo hinanden meget i struktur. Det vil sige, at der er overlappende arbejdsfunktioner på alle områder," siger Henrik Dyring.

Han kan ikke oplyse præcis, hvor mange der mister jobbet i hver afdeling, fordi der er sat et samlet antal af fyringer i koncernen.

Han mener, at afskedigelserne vil fordele sig bredt og gennemsnitligt henover afdelingerne.

Sparer 41 millioner kroner om året
Ifølge direktøren er meningen med afskedigelserne ikke at opfylde et forudsat mål for besparelser.

Men virksomheden regner med at spare omkring 350- 400.000 kroner per år for hver medarbejder, der afskediges.

Derfor vil den samlede besparelse løbe op i mindst 41 millioner kroner årligt.

En ukendt del af de fyrede medarbejdere kommer til at stå på egne ben fra 1. september, når de forlader arbejdspladsen for sidste gang.

Eniro har nemlig ifølge Henrik Dyring ikke planer om at hjælpe alle medarbejdere med at få et nyt job.

"Det vil ikke være sådan, at alle medarbejdere får tilbudt hjælp, men der vil være en del, der gør," siger han.

Han kan ikke oplyse, om der er særlige faggrupper som især får hjælp. Virksomheden har ifølge direktøren ikke truffet endelig beslutning om omfanget af hjælpen til nyt job.

Forventer ikke faglige konflikter
Direktøren forventer ikke, at afskedigelserne giver anledning til konflikter med de faglige organisationer.

Firmaet er allerede på nuværende tidspunkt i dialog med de faglige organisationer og medarbejder-repræsentanter, sådan som reglerne foreskriver, oplyser direktøren.

"Vi er i dialog med dem. De er jo også professionelle mennesker, som godt kan se at der er dobbeltfunktioner. Og dybest set er der jo heller ingen mennesker der har lyst til at have et job hvor der ikke er noget at lave," siger Henrik Dyring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.