Ung studerende napper Apple og Microsoft i haserne

En fransk udvekslingsstudent ved Aalborg Universitet følger med sit afgangsprojekt lige i hælene på it-virksomheder som Apple og Microsoft.

Den megen virak, der har været om multi-touch-brugerflader skyldes, at teknologien benyttes i Microsofts Surface-computer og naturligvis i Apples ekstremt hypede iPhone.

Samme omtale opnår en 23-årig fransk udvekslings-studerende langt fra.

Ikke desto mindre har Alexandre Fleury, som den unge studerende er døbt, skabt en markant pendant til Microsofts digitale sofabord – en multi-touch-computer.

Finishen er knap så lækker, funktionerne få og designet ligger milevidt fra det lækre akrylplastik som it-giganten disker op med.

Grundideen er dog helt den samme nemlig en brugerflade, hvor man kan navigere med alle ti fingre på samme tid og med flere samtidige brugere - også kaldet en multi-touch-brugerflade.

Komponenter for 500 kroner
Den manglende finish på Alexandre Fleurys afgangsprojekt skyldes naturligvis begrænsede midler.

Microsoft lancerede i sidste måned deres Surface-computer til en pris på 10.000 dollar, hvilket svare til cirka 55.000 kroner.

I franskmandens model er der komponenter for mindre end 500 kroner, herunder to pærer af den type, der bruges til at holde kyllinger og nyfødte grisebasser varme i stalden, et web-kamera, en gammel projektor, et spejl og en god bid spånplade.

Ved sådanne kreative løsninger har den unge franskmand tilvejebragt et produkt, der til forveksling minder om Microsofts.

Djævlens advokat ville sige, at han blot har kopieret en stor virksomheds produkt, men det er ikke tilfældet.

Microsofts Surface-computer har blot været kendt for offentligheden i en måneds tid, og multi-touch-brugerfladen i Appels iPhone blev præsenteret i januar.

Bobler af kreativitet
Aalborg Universitet har med forskellige studerende arbejdet med projektet i cirka tre år.

Et projekt, der indbragte Fleury et 11-tal i kampen for at blive ingeniør i systemkommunikation med speciale i multimedier.

"Der er stor forskel i kultur samt i de metoder som universiteterne i Danmark og Frankrig benytter. Vi er meget mere procesorienterede, og der er ikke mange udvekslingsstuderende, som på bare ét år får et 11-tal ved et dansk institut," siger professor Lars Bo Larsen.

"Faktisk er der heller ikke mange med pæredansk baggrund, der gør det," tilføjer han.

Censoren var også begejstret for det digitale bord.

"Projektet er en kombination af teori, ingeniørmæssig konstruktion og avanceret software som tilsammen giver et spændende projekt." siger Hans Dybkjær, MSc, PhD, Prolog Development Center A/S og censor på eksamensopgaven.

"Forfatteren bobler af iderigdom og opfindsomhed som sammen med et fagligt højt niveau kombineres til noget, man oplagt kan forestille sig videreudviklet til rigtige produkter." .

Om det ender med en konkurrent til Microsofts produkt kan kun tiden vise, men en ting er i hvert tilfælde sikkert, produktets timing har været helt perfekt af den unge franskmand fra Aalborg.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.