Ung studerende napper Apple og Microsoft i haserne

En fransk udvekslingsstudent ved Aalborg Universitet følger med sit afgangsprojekt lige i hælene på it-virksomheder som Apple og Microsoft.

Den megen virak, der har været om multi-touch-brugerflader skyldes, at teknologien benyttes i Microsofts Surface-computer og naturligvis i Apples ekstremt hypede iPhone.

Samme omtale opnår en 23-årig fransk udvekslings-studerende langt fra.

Ikke desto mindre har Alexandre Fleury, som den unge studerende er døbt, skabt en markant pendant til Microsofts digitale sofabord - en multi-touch-computer.

Finishen er knap så lækker, funktionerne få og designet ligger milevidt fra det lækre akrylplastik som it-giganten disker op med.

Grundideen er dog helt den samme nemlig en brugerflade, hvor man kan navigere med alle ti fingre på samme tid og med flere samtidige brugere - også kaldet en multi-touch-brugerflade.

Komponenter for 500 kroner
Den manglende finish på Alexandre Fleurys afgangsprojekt skyldes naturligvis begrænsede midler.

Microsoft lancerede i sidste måned deres Surface-computer til en pris på 10.000 dollar, hvilket svare til cirka 55.000 kroner.

I franskmandens model er der komponenter for mindre end 500 kroner, herunder to pærer af den type, der bruges til at holde kyllinger og nyfødte grisebasser varme i stalden, et web-kamera, en gammel projektor, et spejl og en god bid spånplade.

Ved sådanne kreative løsninger har den unge franskmand tilvejebragt et produkt, der til forveksling minder om Microsofts.

Djævlens advokat ville sige, at han blot har kopieret en stor virksomheds produkt, men det er ikke tilfældet.

Microsofts Surface-computer har blot været kendt for offentligheden i en måneds tid, og multi-touch-brugerfladen i Appels iPhone blev præsenteret i januar.

Bobler af kreativitet
Aalborg Universitet har med forskellige studerende arbejdet med projektet i cirka tre år.

Et projekt, der indbragte Fleury et 11-tal i kampen for at blive ingeniør i systemkommunikation med speciale i multimedier.

"Der er stor forskel i kultur samt i de metoder som universiteterne i Danmark og Frankrig benytter. Vi er meget mere procesorienterede, og der er ikke mange udvekslingsstuderende, som på bare ét år får et 11-tal ved et dansk institut," siger professor Lars Bo Larsen.

"Faktisk er der heller ikke mange med pæredansk baggrund, der gør det," tilføjer han.

Censoren var også begejstret for det digitale bord.

"Projektet er en kombination af teori, ingeniørmæssig konstruktion og avanceret software som tilsammen giver et spændende projekt." siger Hans Dybkjær, MSc, PhD, Prolog Development Center A/S og censor på eksamensopgaven.

"Forfatteren bobler af iderigdom og opfindsomhed som sammen med et fagligt højt niveau kombineres til noget, man oplagt kan forestille sig videreudviklet til rigtige produkter." .

Om det ender med en konkurrent til Microsofts produkt kan kun tiden vise, men en ting er i hvert tilfælde sikkert, produktets timing har været helt perfekt af den unge franskmand fra Aalborg.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
SharePoint implementeringens syv dødssynder
I dette whitepaper kan du læse mere om SharePoint-implementeringens syv dødssynder og om, hvordan man får sin SharePoint-løsning til at blive en succes ved at tage hånd om disse problemstillinger.