Ung studerende napper Apple og Microsoft i haserne

En fransk udvekslingsstudent ved Aalborg Universitet følger med sit afgangsprojekt lige i hælene på it-virksomheder som Apple og Microsoft.

Den megen virak, der har været om multi-touch-brugerflader skyldes, at teknologien benyttes i Microsofts Surface-computer og naturligvis i Apples ekstremt hypede iPhone.

Samme omtale opnår en 23-årig fransk udvekslings-studerende langt fra.

Ikke desto mindre har Alexandre Fleury, som den unge studerende er døbt, skabt en markant pendant til Microsofts digitale sofabord – en multi-touch-computer.

Finishen er knap så lækker, funktionerne få og designet ligger milevidt fra det lækre akrylplastik som it-giganten disker op med.

Grundideen er dog helt den samme nemlig en brugerflade, hvor man kan navigere med alle ti fingre på samme tid og med flere samtidige brugere - også kaldet en multi-touch-brugerflade.

Komponenter for 500 kroner
Den manglende finish på Alexandre Fleurys afgangsprojekt skyldes naturligvis begrænsede midler.

Microsoft lancerede i sidste måned deres Surface-computer til en pris på 10.000 dollar, hvilket svare til cirka 55.000 kroner.

I franskmandens model er der komponenter for mindre end 500 kroner, herunder to pærer af den type, der bruges til at holde kyllinger og nyfødte grisebasser varme i stalden, et web-kamera, en gammel projektor, et spejl og en god bid spånplade.

Ved sådanne kreative løsninger har den unge franskmand tilvejebragt et produkt, der til forveksling minder om Microsofts.

Djævlens advokat ville sige, at han blot har kopieret en stor virksomheds produkt, men det er ikke tilfældet.

Microsofts Surface-computer har blot været kendt for offentligheden i en måneds tid, og multi-touch-brugerfladen i Appels iPhone blev præsenteret i januar.

Bobler af kreativitet
Aalborg Universitet har med forskellige studerende arbejdet med projektet i cirka tre år.

Et projekt, der indbragte Fleury et 11-tal i kampen for at blive ingeniør i systemkommunikation med speciale i multimedier.

"Der er stor forskel i kultur samt i de metoder som universiteterne i Danmark og Frankrig benytter. Vi er meget mere procesorienterede, og der er ikke mange udvekslingsstuderende, som på bare ét år får et 11-tal ved et dansk institut," siger professor Lars Bo Larsen.

"Faktisk er der heller ikke mange med pæredansk baggrund, der gør det," tilføjer han.

Censoren var også begejstret for det digitale bord.

"Projektet er en kombination af teori, ingeniørmæssig konstruktion og avanceret software som tilsammen giver et spændende projekt." siger Hans Dybkjær, MSc, PhD, Prolog Development Center A/S og censor på eksamensopgaven.

"Forfatteren bobler af iderigdom og opfindsomhed som sammen med et fagligt højt niveau kombineres til noget, man oplagt kan forestille sig videreudviklet til rigtige produkter." .

Om det ender med en konkurrent til Microsofts produkt kan kun tiden vise, men en ting er i hvert tilfælde sikkert, produktets timing har været helt perfekt af den unge franskmand fra Aalborg.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Nu sender dansk advokatfirma opkrævninger til tusindvis af pirat-mistænke internetbrugere
Et danske firma sender i øjeblikket opkrævninger på op til 4500 kroner ud til tusindvis af svenskere, der mistænkes for at være pirater.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Anmeldelse: Livet som superhelt i Midgård er stadig fornøjeligt
Shadow of War bygger videre på alle de solide kvaliteter fra forgængeren, og lader dig agere action-stjerne i Tolkiens univers.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.