Bredbåndsudbydere: Ingen gratis bærbare til danskerne

Danske bredbåndsudbydere har ingen planer om at følge den engelske model med at give gratis bærbare væk for at erobre kunder.

I England trækker det op til en hård markedskamp om bredbåndskunder. Bredbåndsudbydere vil forære bærbare computere væk til kunder, som binder sig for et to-årigt abonnement.

PC-forhandleren PCWorld er sammen med Orange allerede igang med at forære bærbare computere væk mod at få bredbåndsabonnementer af to års varighed.

Til september vil Carphone Warehouse, AOL og Dell forære Dell-computere til bredbåndsabonnenter, der binder sig for en to-årig periode.

Danske bredbåndsbrugere ser dog ikke ud til at få det samme tilbud.

TDC Internet oplyser til Computerworld, at de ikke har nogle umiddelbare planer om at give bærbare computere væk i kampen om bredbåndskunder.

Telia, der i slutningen af 2004 købte den danske afdeling af Orange, beretter ligeledes, at de heller ikke planlægger at forære bærbare computere væk for at tiltrække bredbåndskunder.

Begge bredbåndsudbydere henviser blandt andet til, at danske internetudbydere ifølge telelovgivningen kun må binde kunderne et halvt år.

Det vil i praksis gøre det svært at få økonomien til at hænge sammen i en bredbåndskampagne med gratis bærbare computere.

IT- og Telestyrelsen har nyligt offentliggjort rapporten "Strategisk eftersyn af telereguleringen", hvor man blandt andet ser nærmere på bindingsperiodens længde.

Her hedder det blandt andet i afsnit 7.2.3 "...telelovgivningens regler om en maksimalt tilladt bindingsperiode på seks måneder kan udgøre en barriere for innovation og investeringer på teleområdet, herunder særligt for udbredelsen og anvendelsen af 3G-tjenester og andre bredbåndstjenester."

Der lægges dermed op til at bindingsperioden med fordel kan forlænges.

Rapporten er til høring i øjeblikket. Når interesseorganisationerne har givet deres kommentarer, kan politikerne begynde at vurdere, om den tilladte bindingsperiode skal være længere.

Hvorvidt det vil give gratis bærbare computere til danskerne, vil tiden vise.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
5 gode råd til det sikre og effektive projektarbejde - og selvom det sker hjemmefra
Hjemme- og fjernarbejde behøver ikke at koste på produktiviteten i dine projekter. I dette whitepaper kan du derfor læse fem gode råd til at få dine projekter sikkert i hus - også selvom hovedparten af arbejdet sker andre steder end på arbejdspladsen. De fem råd handler blandt andet om kommunikationen, holdånden, sikkerheden og opsamling af viden når du arbejder hjemmefra.